• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  ELMA PJEVA JADRANKU

  ELMA PJEVA JADRANKU

  ELMA PJEVA JADRANKU

  Neka tajna veza – Elma pjeva Jadranku” novi je projekt zagrebačke kantautorice Elme Burnić. Elma, inače, po profesiji arhitektica, već dugi niz godina niže uspjehe u svojoj glazbenoj karijeri osvajajući srca publike, vješto ploveći brojnim glazbenim smjerovima, od sevdaha, preko jazza do filmske glazbe koju vrlo uspješno izvodi sa svojim bendom Filmmusicorkestar. Autorica je više od 30 skladbi za koje je napisala i glazbu i tekst, od kojih će se njih devet naći na njezinom albumu prvijencu kojega će sljedeće godine objaviti za Croatia Records. Također, Elma je i autorica glazbe za australski film “Zero of Time” za koji je napisala skladbu pod imenom “Loved“.

  Projekt “Elma pjeva Jadranku” nije, kako to obično biva, nastao posve slučajno. Na svom izvođačkom repertoaru Elma je već imala prigodu izvoditi jednu od najdojmljivijih Jadrankinih interpretacija, pjesmu “Što te nema” i to u pratnji Paula Kempfa na Hammondu. Upravo ta izvedba zapela je za uho mnogima koji su je čuli, a ostatak priče se pretvorio u “Neku tajnu vezu – Elma pjeva Jadranku“.

  Emotivno, senzualno, glasovno besprijekorno, gitaristički decentno, Elma donosi dvanaest Jadrankinih pjesama koje su ostavile traga među mnogim generacijama što potvrđuje i iznimno zanimanje za ovaj projekt. “Neka tajna veza” nije slučajan odabir naziva projekta, nego rijetko precizno opisana Jadrankina i Elmina sličnost umjetničkog, pa i osobnog senzibiliteta. I upravo tom pjesmom, “Ima neka tajna veza“, koju su napisali veliki Duško Trifunović i Goran Bregović, započinje ova Elmina čarolija kao hommage nezaboravnoj Jadranki Stojaković.

  Dio izvedbe “Ima neka tajna veza“, ali i neke Elmine dojmove o ovom projektu, možete pogledati na YouTube kanalu.

  Autor priloga: Admir Ćulumarević

  Elma pjeva Jadranku – Neka tajna veza