• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  DORINGO – Budem Budem

  DORINGO – Budem Budem

  DORINGO – Budem Budem / Hitchtone Music & Promotion, 2021 / CD , digital / instrumental rock i world music fusion / Hrvatska

  Biografija sastava Doringo riječima Doringa – Sve je počelo 2006. godine osnutkom benda Šta ima? koji je kroz mnogobrojne postave (točno njih 8) isprofilirao zvuk i želje jednog od autora. Taj autor je Dinko Čvorić Doringo, koji je i nazvao sastav po sebi nakon raspada matičnog benda. U formi trija koji čine Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bass) i Damir Mihaljević (bubnjevi), počinju djelovati 2016. godine. Prvi album, “Infography“, izlazi 2017. godine, a nakon njega nekoliko singlova te live snimaka, da bi konačno, drugi album, “Gužva u svemiru“, izašao početkom 2020. godine. Iste godine, sastavu se, kao stalni članovi, pridružuju – Mak Murtić (saksofon, flauta) i Lucija Stanojević (violina). Glazba je avanturistička i vodi vas na putovanje diljem globusa, što djelomično i opravdava često korišten termin “world music” priljubljen uz Doringovo djelovanje.

  Novi album, “Budem Budem” izlazi na jesen 2021. godine, a sastavu se pridružuje i Nika Bauman (flauta). Kao gosti, bilo u studiju ili na koncertima, pojavljuju se redom renomirani glazbenici – Mario Petrinjak (bubnjevi), Orjen Riđanović (akustična gitara), Aldo Foško (bas klarinet), Krunoslav Kobeščak (udaraljke), Danijel Maoduš (akustična gitara), Franjo Stojaković (klarinet, saksofon), Fred Lanz (klavijature) te Fran Krsto Šercar (udaraljke).

  Album “Budem Budem“, treće je dugosvirajuće izdanje sastava Doringo koji njime istražuje područje instrumentalne muzike, protežući se stilski od rocka preko jazza, pa do world musica. Album je sniman tokom ljeta 2021. godine, a sudjelovali su stalni članovi sastava – Damir Mihaljević (bubnjevi) ; Mihovil Jurdana (bass gitara) ; Mak Murtić (flauta i saksofon) ; Lucija Stanojević (violina) ; Nika Bauman (flauta) te vođa sastava, Dinko Čvorić Doringo (gitara i produkcija), a kao gost se pojavljuje i Orjen Riđanović (solo gitara).

  Album je izdan za diskografsku kuću Hitchtone Music & Promotion te je dostupan na svim digitalnim platformama i servisima kao i na CD-u. Muziku je (1-7) komponovao Dinko Čvorić Doringo, osim (8) Damir Mihaljević.

  DiskografijaInfography (2017) ; Gužva u svemiru (2020) ; Budem Budem (2021)

  Album su snimiliDinko Čvorić Doringo (guitar, 1-7) ; Orjen Riđanović (solo guitar, 3,7) ; Mak Murtić (saxophone, 1,4,5,6,8 – flute, 1,5,8) ; Nika Bauman (flute, 2,4,7) ; Lucija Stanojević (violin, 2,5,7,8) ; Mihovil Jurdana (bass, 1-8) ; Damir Mihaljević (drums, 1-8)

  Iako su se opredijelili da sviraju “svoju” muziku, a tu prvenstveno mislim na fuziju kojom se muzički izražavaju, Doringo su napravili hrabar i pravi potez. Prvo – postigli su određenu jedinstvenost u svom muzičkom izražaju, a nadalje im je prihvat tog načina izražavanja, pokazalo se, najbolje sredstvo da na svoje slušatelje prenesu svoje iskrene osjećaje, kako melodijske, tako i ritmične. Njima se na prvu vjeruje, a da li će njihova muzika biti bezrezervno i prihvaćena, ovisi o muzičkom stadiju koji je njihov slušatelj dostigao.

  Muzika sa albuma “Budem Budem“, svojevrsni je soundtrack. Dovoljno je maštovita da, ukoliko joj se otvoreno prepustite, može da vas odvede daleko, daleko, mada se nećete ni pomjeriti iz prostora u kojem je slušate. Raznoliki instrumenti – duvački, gudački, ritmični… – daju dobru potku da se muzičke priče iskažu na razne načine. Iskusna ekipa je taj zadatak sa osjetnom lakoćom i sasvim uspješno obavila. Svaka od ovdje prezentovanih kompozicija odgovor je na razne životne i iskustvene situacije. Zato su one i različite, ali i čine cjelinu koja nam priča jedinstvenu priču.

  Shodno savremenom trendu, ova muzika je publikovana i na CD-a, a i u digitalnom obliku. Tako to, danas, svi rade. Shodno tome – dostupna je svima za slušanje, a muziku koja se ne sluša… to ne bih poželio nikome od njenih stvaratelja. Sastav Doringo ovim svojim izdanjem nema razloga za brigu tog tipa. Dajte mu šansu i njihovoj muzici ćete se opetovano vraćati i vraćati.

  Doringo – “Budem Budem” – 1. Jakna od teksasa ; 2. Vikend u Jasmini ; 3. Eshtafe ; 4. Zdravo za gotovo ; 5. Tri probe tjedno ; 6. Kralj tekstila ; 7. Tepsikord ; 8. Mekota

  https://doringo.bandcamp.com/album/budem-budem / https://www.facebook.com/music.doringo /

  YT – Doringo – Budem Budem (Full Album, 2021)