• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  DEMIST – “Guilt and Pleasures”

  DEMIST – “Guilt and Pleasures”

  DEMIST – “Guilt and Pleasures”

  Demist je gothic / progressive / melodeath metal bend iz Beograda (Srbija). Sem symphonic zvuka, odlikuju ih primese progressive, gothic i death metal elemenata. Bend je oformljen 2008. godine od strane dva člana koji su tu od osnivanja: klavijaturiste, Marka Lukića i pevačice, Dragice Maletić. Vremenom, bend je imao mnoge promene u postavi, da bi se konačno oformio u sadašnjem sastavu, zajedno sa: Ilijom Markovićem (basistom), Stefanom Gajićem (gitaristom) i Mladenom Jovanovim (bubnjarem).

  Od prvih nastupa, tokom 2009. godine, kada je još bio tribute bend Nightwishu, Demist je zadobio simpatije beogradske metal publike, koja je odlično prihvatila novi pravac u kom je bend krenuo sa svojim autorskim radom. Ubrzo nakon objavljivanja prvog singla, “Faith Remains”, popularnost benda je počela da raste i van granica Srbije.

  Među muzičkim uticajima nalaze se mnogi svetski bendovi. Svi članovi Demista donose novu notu u skladu sa svojim ukusom. Neki od bendova koji su do sada imali glavni muzički uticaj su Nightwish, Tristania, In Flames, Moonspell, Kamelot, Evanescence i Disturbed.

  Demist se odlikuje karakterističnom mešavinom zvuka baziranom na formuli ženski vokal + muške growl deonice, uz novu snagu i tvrđi, mračniji prizvuk jake distorzije i dinamičnih linija ritam sekcije. Iako bi se na prvi pogled mogao okarakterisati kao “još jedan symphonic bend sa ženskim vokalom”, energija i sirova snaga, kao i nesvakidašnji spektar emocija i tematike brišu ove predrasude. Od nežnijih melodija, komercijalnijeg prizvuka, do tvrđih pesama, Demist ostavlja svoj pečat u prepoznatljivom maniru.

  Demist OmotBend se trenutno fokusira na promociju prvog albuma, “Guilt and Pleasures”, koji je tokom juna 2015. godine osvanuo u digitalnom izdanju. Album je snimljen u studiju “Blaze”, a producirao ga je Miloš Mihajlović. “Guilt and Pleasures” sadrži deset pesama na engleskom jeziku. Muziku, tekst i aranžmane potpisuju članovi benda Demist.

  Pesme sa albuma “Guilt and Pleasures” odlikuju karakteristična mešavina zvuka bazirana na formuli ženskog vokala i muške growl deonice, uz novu snagu i tvrđi, mračniji prizvuk jake distorzije i dinamičnih linija ritam sekcije.

  Nakon što je uspešno koncertno promovisan u Beogradu, album je objavljen na Bandcamp stranici benda Demist gde se može preslušati i kupiti. Album je dostupan za preslušavanje i na zvaničnoj web prezentaciji benda. – http://demistserbia.bandcamp.com/album/guilt-and-pleasures

  Demist su: Dragica Maletić (vokal), Marko Lukić (klavijature), Mladen Jovanov (bubnjevi), Ilija Marković (bass) i Stefan Gajić (gitara). Doprinos u stvaranju prvog albuma dali su i bivši članovi benda: Milan Jovać (gitara), Aleksandar Travica (gitara), Ilija Milanović (bass).

  Neposredno pred izdavanje albuma Demist je objavio i lyrics video “Generation Grey”.

  www.demistband.com / www.facebook.com/demist.band?fref=ts

  Foto: John Wolfrik

  YouTube – Demist – Generation Grey

  Tekst:
  Ivana Jovanović i Andrea Magazin
  http://remixpress.com
  Novi Sad, Srbija