• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  DEJAN TERZIĆ AXIOM – Nastup u BKC Tuzla, 24-02-2020

  DEJAN TERZIĆ AXIOM – Nastup u BKC Tuzla, 24-02-2020

  DEJAN TERZIĆ AXIOM – Nastup u BKC Tuzla, 24-02-2020

  Dejan Terzić Axiom – Koncert u Tuzli, 20. februara 2020. (Đana Karavdić)

  Ansambl Axiom bosanskohercegovačko-njemačkog bubnjara Dejana Terzića održat će ovog mjeseca dva koncerta u Bosni i Hercegovini u okviru kraće evropske turneje koja će uključiti nastupe u osam evropskih gradova, a svojevrsnu će kulminaciju imati u italijanskim Udinama gdje će biti snimljen novi album ovog ansambla.

  Axiom, kojeg osim Terzića, čine još i saksofonista Chris Speed i kontrabasista Matt Penman te pijanista Bojan Zulfikarpašić, na ovoj turneji će predstaviti Terzićevu muziku komponovanu za njihov aktuelni album “Prometheus“, ali i muziku koja će se naći na novom albumu ove četvorice vrhunskih muzičara.

  Bendlider, Dejan Terzić, rođeni je Banjalučanin, ali je u tom gradu živio samo tri godine, kada sa porodicom odlazi u Njemačku gdje i danas živi. Studirao je u Sjedinjenim Američkim Državama i Njemačkoj, a danas radi kao profesor na prestižnoj Muzičkoj akademiji u Bernu, u Švicarskoj. Dobitnik je prestižne njemačke diskografske nagrade Echo Jazz za najboljeg instrumentalistu, nastupao je na najznačajnijim svjetskim festivalima i u prestižnim dvoranama predstavljajući vlastite ansamble – Underground, Melanoia i Axiom.

  Sa ansamblom Underground, otvorio je 10. Jazz fest Sarajevo, 2006. godine. Snimio je dva studijska albuma za sarajevski Gramofon, a sa ansamblom Axiom, prije tri godine, zatvorio je 21. izdanje Jazz festa, 2017. godine, kada je Jazz fest ovaj ansambl predstavio i u Narodnom pozorištu u Banja Luci – bio je to Terzićev prvi nastup u rodnom gradu.

  Dejan Terzić nastupa i u Tuzli (BKC, 24. februara 2020. godine) i u Banja Luci (Banski dvor, 26. februara 2020. godine), zajedno sa američkim muzičarima – Chris Speedom i Matt Penmanom, kao i sa francuskim pijanistom bh. porijekla – Bojanom Zulfikarpašićem. Dok će ostalim članovima Axioma ovo biti prvi nastup u Tuzli, publika BKC-a Tuzla već je imala priliku uživati u nastupima Bojana Zulfikarpašića u duetu sa Amirom Medunjanin.

  Koncert u Tuzli, 24. februara 2020. godine, dio je koncertne sezone Grlom u jagode u organizaciji Jazz festa Sarajevo i prvi je koncert koji u okviru sezone 2020., Jazz fest organizira izvan Sarajeva. Ulaznice za tuzlanski koncert u prodaji su po cijeni od 15 KM na blagajni BKC-a.

  Vezani link – Bojan Zulfikarpašić – Interview (Interviewer: Dragutin Matošević)

  Prilog napisala – Đana Karavdić

  Tekst prenesen sa web adrese – Nomad.ba