• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  DARKO JEŠIĆ – Rokeri iz neolita

  DARKO JEŠIĆ – Rokeri iz neolita

  DARKO JEŠIĆ – “Rokeri iz neolita”

  Darko Ješić – “Rokeri iz neolita – istorija starčevačkog rokenrola (1968 – 2008)” – u ediciji “Kreativnog kulturnog kluba” i “Starčevačkih novina” – Starčevo, 2008. godine.

  Autor o knjizi kaže – “Još od prvih redova feljtona o starčevačkom rokenrolu poželeo sam da jednog dana budu pretočeni u knjigu kao svedočanstvo impresivne rok tradicije u Starčevu i korisno štivo za sve ljubitelje rok zvuka i one koji čine našu rok scenu.

  Druženje sa starčevačkim muzičarima svih generacija je dragoceno životno iskustvo. Beležeći događaje iz njihove mladosti, pokušao sam da Starčevo približim budućim naraštajima. Nije bilo lako doći do podataka i fotografija iz vremena kada su se čuli prvi rok zvuci. Zbog toga se izvinjavam ako sam prevideo neku bitnu informaciju, ili nisam spomenuo neko ime važno za period od 1968. do 2008. godine. Zato ovakve knjige moraju da dožive više izdanja, da budu dopunjene i proširene.

  Sa promocije knjige u Starčevu, Srbija.

  Sa promocije knjige u Starčevu, Srbija.

  Veliku zahvalnost dugujem svim ljudima koji su mi pomagali, a posebno prijateljima koji su imali razumevanja i strpljenja da mi pruže sve potrebne informacije. To su: Dane Jović, Milinko Crvenković, Nikola Polja, Pera Poljak, Rade Stanković, Zoran Arsić, Mile Antonijević, Anton Deninger, Rade Purkar, Pera Aća, Goran Milošević, Goran Restak, Miljan Nedić, Slobodan Stanišić, Dalibor Adamov, Dušan Mladenović i Dušan Arsić. Ovu knjigu posvećujem mom dragom rano preminulom prijatelju, Zoranu Arsiću.

  Daeko Ješić (dev)Izdavač, “Kreativni kulturni klub”: “Ne postoji ništa odvratnije od mladog čoveka koji svira mlitavu muziku, čiji se kratki nesrećni život sastoji od oportunističkog pipanja po mraku. Takve stvari ne možete sresti, recimo, u selu zvanom Crepaja. Ili, o čemu će biti reči danas, Starčevo, u kome se rokenrol, čak i pod teškom komunističkom čizmom, razvijao paralelno sa Beogradom, što znači tek koju godinu posle Londona. Takva scena, čiji napon je i dalje izuzetno visok zahvaljujući aktivnostima lokalnog KKK kluba i novih generacija muzičara koje obogaćuju tradiciju, zaslužuje hroniku kakvu je nedavno i dobila zahvaljujući knjizi Darka Ješića ‘Rokeri iz neolita’“.

  Aleksandar Žikić, dnevni list “Blic”, 7. avgust, 2008. godina: “‘Prvi rok zvuci u Starčevu čuli su se krajem 1965. godine’, jedna je od uvodnih rečenica ove dragocene hronike, kojom je od zaborava sačuvana gotovo nadrealna priča, sa akterima prema kojima, bez obzira na to da li pripadaju vremenu bezimenog inicijalnog trija Daneta Jovića, Milinka Crvenkovića i Blaža Bindže, ili današnjih bendova kao Kreativni nered, nije moguće ne osetiti posebnu vrstu poštovanja.