• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  BARBA & SPAJKI – Zagrebom našim

  BARBA & SPAJKI – Zagrebom našim

  BARBA & SPAJKI – Zagrebom našim / Croatia Records, 2023 / CD, Dig / pop / Hrvatska

  Barba (Boris Babarović) i Spajki (Zvonko Spajić), dvojica prekaljenih rockera, udružili su snage i snimili zajednički album pod nazivom “Zagrebom našim“. Barba je, još iz vremena dok je bio frontmen i prvi glas Crvenih koralja, često pjevao pjesme o Zagrebu. Spajki je kao rođeni Slavonac, došavši u Zagreb, također napisao i snimio veliki broj pjesama o Zagrebu, Samoboru i Zaprešiću. Za ovo izdanje odabrali su najljepše pjesme iz tog vremena, ukupno njih jedanaest.

  Aranžmane za pjesme radili su različiti autori, pa album zvuči raznovrsno i zanimljivo. Branko Glavan, Josip Pokupec, Tvrtko Hrelec, Mario Milat, Branko Podbrežnički i Semir Hasić – poznata su aranžerska imena koja su garancija kvalitete produkcije i zvuka ovog albuma.

  Zagrebom našim” svakako je izdanje vrijedno slušanja, jer gotovo kronolški obilježava vrijeme i atmosferu Grada Zagreba, od davnih osamdesetih, pa sve do danas. Boris Barba Babarović i Zvonko Spajić Spajki su pjevači koji su obilježili spomenuto vrijeme i ostavili su ogroman trag na zagrebačkoj, ali i na hrvatskoj muzičkoj sceni. Bez obzira na dugogodišnji muzički staž, oni ne posustaju i još uvijek sviraju i aktivno nastupaju. Njihova publika zasigurno će s velikim iščekivanjem dočekati ovo izdanje i da će uz njih dvojicu, na njihovim poznatim plesnjacima, ponovo da zaplešu.

  Barba & Spajki – “Zagrebom našim” – 1. Zagrebom našim (Boris Barba Babarović, Zvonko Spajić Spajki) ; 2. Bio je to samo san (Zvonko Spajić Spajki) ; 3. Pjesma s Ribnjaka (Boris Barba Babarović, Božo Pustajec) ; 4. Zagrebu mom (Zvonko Spajić Spajki) ; 5. Zagreb moj rodni grad (Boris Babarović i Crveni koralji) ; 6. Doletel ti bum (Zvonko Spajić Spajki) ; 7. U zagrebačkoj noći (Zvonko Spajić Spajki) ; 8. Zagorje i Zagreb (Boris Barba Babarović, Božo Pustajec) ; 9. Zaprešiću gradu (Zvonko Spajić Spajki) ; 10. 50-te (Boris Babarović) ; 11. Samoborske sjete (Zvonko Spajić Spajki)

  Klik na link
  CRVENI KORALJI – Rock’n’Roll zbirka (1963-1966) (Prilog priredio: Dragutin Matošević)
  CRVENI KORALJI – Greatest Hits Collection (Prilog priredio: Dragutin Matošević)
  CRVENI KORALJI – GREATEST HITS Collection (Recenzent: Dragutin Matošević)

  https://www.facebook.com/boris.babarovic / https://ampl.ink/ZagrebomNasim /

  YT – Barba & Spajki – Zagrebom našim

  YT – Barba & Spajki – U zagrebačkoj noći