• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  ANTE GELO SEXTET – Mara

  ANTE GELO SEXTET – Mara

  ANTE GELO SEXTET – Mara / Croatia Records, 2022 / CD, Dig / jazz / Hrvatska

  Ante Gelo je muzičar, gitarist, aranžer i producent. Na Sveučilištu za muziku izvedbene umjetnosti u Grazu, diplomirao je jazz gitaru, 2001. godine. Nakon povratka iz Graza, nastupao je na mnogobrojnim koncertima i jazz festivalima po cijeloj Europi, ali i van nje. Tokom godina nastupao je i na poznatim svjetskim koncertnim pozornicama u saradnji s renomiranim hrvatskim i svjetskim muzičarima, a samo neki od njih su – Oliver Dragojević, Arsen Dedić, Gabi Novak, Boško Petrović, Amira Medunjanin… Aranžmane piše za brojne orkestre, a radi i kao jazz edukator na raznim radionicama i seminarima. Sa svojim sastavom, Ante Gelo Band, kao kućnim bendom, nastupao je u raznim televizijskim emisijama HRT-a, poput Volim Hrvatsku i 5.com s Danielom, a također je bio aranžer, instrumentalist i dio producentske ekipe serijala emisija A strana. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja, a vlasnik je i nekoliko nagrada Porin, čak više od njih dvadeset. Nakon dugih dvadeset godina rada s drugim izvođačima i na njihovim materijalima, Ante se vraća jazzu i objavljuje svoj album prvijenac, “Mara“.

  Diskografija – Ante Gelo Sextet – Mara (Croatia Records, 2022)

  Ante Gelo Sextet su – Ante Gelo (gitara) ; Lee Harper (truba) ; Aleš Suša (saksofon) ; Alberto Marsico (Hammond) ; Maciej Domaradzaki (kontrabas) ; Krunoslav Levačić (bubnjevi) – gostiBorna Šercar (flašofon, 4) ; Petar Ruk (violina, 9) ; Jelena Knezović, violina 9) ; Dora Šimunić (viola, 9) ; Romana Rucner (violončelo, 9)

  Na diskografskom izdanju, “Mara“, nalazi se devet kompozicija, od kojih je šest autorskih te tri obrade, odnosno, Geline verzije poznatih pjesama – Olivera Dragojevića, “Molitva za Magdalenu“, preko uvodne teme serijala Zagrebačke škole crtanog filma i Zlatka Grgića, kao tvorca glavnog lika, “Profesor Baltazar“, do jazz standarda, “Lament“, tromboniste, JJ Johnsona.

  Ante Gelo je po mojoj ranijoj percepciji pripadao vrhunskim aranžerima sa hrvatske muzičke scene. Pratio sam i njegov instrumentalni doprinos u mnogim hrvatskim muzičkim formacijama ili TV emisijama. Evo sada, Ante Gelo se predstavlja i kao kompozitor, a i kao vođa svog jazz seksteta. Za oba ova segmnenta njegovog rada mogu reći da je u njima veoma uspješan. Svi članovi seksteta ravnopravno su iznijeli “teret” snimljenog materijala i dali doprinosa njegovoj pitkosti i prijemčivosti.

  Pozdravljam potez Ante Gela da i za svoj autorski rad odvoji vrijeme i da nam priredi ovo izuzetno zadovoljstvo. Muzičar bez muzičkog zapisa, ponovio sam to nebrojeno puta, za mene je isto kao slikar bez ijedne svoje slike, recimo.

  Sami muzički zapisi sa ovog nosača zvuka su nekoherentni. Volio bih da nije tako. Da se razumijemo, nisam htio reći da tu nešto ne valja. Ne, sa muzičke strane sve je savršeno. Opet, više bih volio da je izbor materijala bio koncizniji – ili autorske kompozicije, ili obrade od ranije poznatih muzičkih tema, ili…, ali nikako zajedno.

  Ante Gelo je veliko ime na muzičkoj sceni Hrvatske i moja primjedba mu ni malo neće nauditi. To mi i nije bio cilj. Obzirom da svima kažem istinu, to sam učinio i ovaj puta.

  Ante Gelo Sextet – “Mara” – 1. Echantillon Gratuit ; 2. Točke ; 3. Sjećanje jednog ringišpila ; 4. Molitva za Magdalenu ; 5. Čena ; 6. Lament ; 7. Dog Song ; 8. Profesor Baltazar ; 9. Mara

  Naslovna fotografija – Dragutin Matošević

  https://www.facebook.com/ante.gelo.guitarhttps://ampl.ink/AnteGeloSextetMara /

  YT – Ante Gelo Sextet – Mara

  YT – Ante Gelo Sextet – Molitva za Magdalenu