• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  ADNAN TESKEREDŽIĆ TRIO – Aktivnosti

  ADNAN TESKEREDŽIĆ TRIO – Aktivnosti

  ADNAN TESKEREDŽIĆ TRIO – Aktivnosti

  Adnan Teskeredžić – Ado (drums), datum rođenja: 22.04.1981. godine, mjesto rođenja: Sarajevo, Bosna i Hercegovina. Za vrijeme studija u Sarajevu prijavljuje se na prijemni ispit na Jazz akademiju u Beču pod nazivom Vienna Konservatorium. Nakon uspiješno položenog prijemnog ispita, primljen je na spomenutu akademiju u klasi profesora Dieter Herfert, odsjek jazz bubanj / udaraljke. Na osnovu pokazanog znanja upisan je u drugu godinu studija. Uslijed finansijskih problema i obaveza u Sarajevu nije uspio završiti studiranje do kraja.

  Prvo studijsko snimanje albuma za lokalni sarajevski bend, Masha d Bones, imao je sa nepunih 20 godina. Član je prvog sarajevskog latino / fusion benda, Exhale. Član je benda Focus Time na TV Pink BH, koji je pratio estradne umjetnike iz cijele bivše Jugoslavije (neki od njih su Toni Cetinski, Toše Proeski, Hanka Paldum, Hari Mata Hari, Ana Stanić i još mnogi drugi). U 2009. godini aktivno je čestvovao na realizaciji projekta pri državnoj televiziji, odnosno Radio – televiziji Bosne i Hercegovine, u kojoj su takođe gostovala velika estradna imena – Kornelije Kovač, Sinan Alimanović i drugi. Član je i sarajevskog benda Vrtlog, čiji album je snimljen u Sarajevu. Potpisuju ugovor sa Croatia Recordsom, te domaćom izdavačkom kućom Hayat Production. Član benda Vrtlog bio je od 2009. godine.

  Tokom 2011. godine bilježi dosta studijskog rada, kao i veliki broj klupskih nastupa i koncerata u Bosni i Hercegovini, kao i izvan nje. Posebno treba izdvojiti nastup u Mostaru sa bugarskom filharmonijom koja nosi naziv New Europe Symphony Orchestra. U posljednjih nekoliko godina treba izdvojiti i saradnju na dva internacionalna projekta. Prvi od njih je saradnja sa osječkim vokalno-instrumentalnim gospel sastavom Krijesnice, te rad na promociji portugalske fado muzike u Bosni i Hercegovini, gdje treba pomenuti saradnju sa Majom Milinković, koja je ostvarila zapaženi uspjeh u Portugalu, tačnije u Lisabonu. U posljednje dvije godine aktivno sarađuje sa velikom zvijezdom narodne muzike i sevdalinke na prostorima Balkana, sa gospodinom Enesom Begovićem. Povremeno sarađuje i sa drugim bh estradnim umjetnicima, kao što su Armin Muzaferija, Mirza Šoljanin, Urban Sevdah i drugi. Sve ove godine svira na velikom broju, kako manjih, tako i većih koncerata, turneja po Bosni i Hercegovini, svijetu, zatim tu su i nezaobilazna i gotovo svakodnevna studijska snimanja, razni klupski nastupi, jam-sessioni, promocije, gostovanja u raznim radio i televizijskim emisijama, kao i rad na vlastitom albumu i muzici…

  U 2014. godini treba izdvojiti nekoliko značajnih projekata, a to je, prvenstveno, pokretanje vlastitog jazz / fusion sastava pod imenom Adnan Teskeredžić Trio kojeg osim Adnana čine još i Lordan Muzaferija (bass guitar), te Senko Salihbegović (electric piano, samplovi).

  Adnan Teskeredžić Trio je ostvario značajan uspjeh na festivalu bubnjara u Leskovcu (Srbija) pod imenom “Drum Dum Fest”, Leskovac. Na spomenutom festivalu Adnan Teskeredžić Trio je bio jedini sastav iz Bosne i Herecegovine što im je bila posebna čast, pogotovo jer su dijelili binu sa imenima poput Marka Đorđevića Svetog, Vasila Hadžimanova, Branka Triljića, Tivon Penicot, legendarnog bubnjara Truta (Rambo Amadeus) itd.

  Adnan Teskeredžić Trio trenutno radi na promociji spota za pjesmu “Balkan Floods”. Adnan Teskeredžić – “Album, na kojem radimo, trebao bi sadržavati pet autorskih stvari i par jazz standarda sa našim aranžmanima”.

  www.facebook.com/adnan.teskeredzic

  YouTube – Adnan Teskeredžić Trio – Balkan Floods (TV/radio edit)