• Radio show

    MŠ Pučišća, Brač

    Davor Matošević - MySpace

    Kontakt

  • Davor Matošević - YouTube

    ex-YU-singles

    Mixcloud - Radio shows

    Reklamno mjesto 8

    Reklamno mjesto 9

  • Recenzije »

    MAHKEY – Osobni karton izbjeglice

    MAHKEY – Osobni karton izbjeglice

    MAHKEY – Osobni karton izbjeglice / Croatia Records, 2023 / CD, Digital / rock, grunge, sevdah / BiH, Hrvatska

    Mahir KapetanovićMahkey (čita se Maki), rođen je 31.10.1991. godine u Doboju, BiH. Nedugo nakon rođenja, s obitelji odlazi u Sloveniju, zatim na Pelješac, pa u Njemačku, gdje ostaje do 1998. godine. U tom periodu odrastanja otkriva MTV i već u najmlađem periodu života pokazuje interes za glazbom.

    Živjeti u Hrvatskoj počinje 1998. godine kada kreće u Većeslava Holjevca“, Siget (Novi Zagreb), gdje već u petom razredu započinje sa sviranjem gitare. Nedugo nakon toga, glavni interes uz gitaru mu postaje pjevanje, kao i pisanje pjesama.

    Godine 2006., upisuje XIII. gimnaziju u Zagrebu gdje se dalje razvija kao glazbenik i umjetnik uz vodstvo profesorice Jagode Brlobuš Dražinić i ravnatelja Želimira Čečure. Oni su, kao pedagozi, prepoznali talent i želju Mahkeya i njegovih kolega iz škole te osnovali glazbenu radionicu koja je i dan danas aktivna i okuplja mlade i talentirane ljude u raznorazne projekte.

    Ozbiljnije se prihvaća glazbe sa 16 godina, kada po kafićima i lokalima po Zagrebu počinje svirat gaže, kao i sa pisanjem vlastitih pjesama. Nakon srednje škole, upisuje studij Poslovne ekonomije. U periodu od 2012.-2017. godine najviše vremena intenzivno provodi svirajući gaže po Zagrebu a i šire.

    U periodu 2012.-2015. godine, uključuje se u “Medley teatar“, glazbeno scenski ansambl gdje se uz pomoć Trpimira Jerkovića i Marijane Matešić Jerković razvijao kao glazbenik, pjevač, umjetnik i glumac ulogom Hemona u rock mjuziklu “Antigona – prockletstvo roda“.

    Godine 2014., postaje član hard rock grupe “Bad Mushroms“, koju napušta 6 mjeseci kasnije. Jedini zapaženiji nastup s tom grupom bio je u emisiji “Garaža“.
    Godine 2015., prijavljuje se na “The Voice: Croatia” gdje dolazi do četvrtfinala.
    Godine 2016., kao vokal sudjeluje u pjesmi “Alive again” za najveću kampanju Hrvatske turističke zajednice prema svijetu.
    Godine 2017., sudjeluje u showuA-strana“. Rad u showuA-strana” potiče ga da se usmjeri na autorski rad, te okuplja bend i započinje karijeru kao kantautor.
    Godine 2018., usmjerava se na autorski rad s bendom i skoro izdavanje albuma.

    U periodu 2019.-2021., nakon nekoliko preobrata u slaganju benda, traženja novih stilova, Mahkey se zatvara u svoja četiri zida kako bi krenuo od samog početka, sa onim što je i tko je.

    Godine 2022., priprema snimanje svog “prvog” albuma imenom “Osobni karton izbjeglice“. Mahkey tim albumom kroz pjesme odlučuje ispričati svoju životnu priču. Album se snima travnja 2022. godine u prostorijama Pomorskog muzeja u Orebiću, na Pelješcu, gdje je jednim djelom odrastao i u devedesetim bio primljen kao izbjeglica.

    Godine 2023., na početku te godine, potpisuje za Croatia Records i sprema se izbacit album jeseni iste te, 2023. godine.

    Prvi single sa albuma bila je pjesma “Kada ljubav zavija“. Objavljena je veljače 2024. godine, a drugi single bila je pjesma “Na slobodi“, a pred ljeto 2024. godine, kao treći single sa albuma, ide pjesma “Nedodirljiva“.

    DiskografijaOsobni karton izbjeglice (Croatia Records, 2023)

    Nastanak albuma “Osobni karton izbjeglice“, omogućili su – Mahkey (vokal – 2-10 ; gitarele – 10) ; Blagovest Kisyov (vokal – 1) ; Rejhan Okanović Regi (el. gitara – 1-5, 7-9 ; ak. gitara – 1-9 ; gitarele – 2,3,6,9 ; mandolina – 2,6 ; klavijature – 4,5,8,9 ; bass gitara, 1-9 ; perkusije – 2,7,8,9 ; prateći vokali – 1-9) ; Leopold Stašić (violina – 9) ; Barbara Vlainić (violina – 6 ; viola – 6) ; Sin Lebar (violončelo – 9) ; Nikola Zver (rog – 9) ; Rijad Šuta (bubnjevi – 1-9) ; Klapa Orebić (vokali – Andro Bojanić, Vedran Klisarić, Roko Perić, David Ropac, Nikola Marjanović, Marko Ivanov, Tomislav Gojanović) ; Jasmina Šuta (prateći vokali – 2,5,8,9) ; Monika Grubišić Čabo (prateći vokali – 2,5,8,9)

    Mahir KapetanovićMahkey na muzičkom planu se pojavio prije desetak godina, kada se predstavio na takmičenju “The Voice“. Slijedilo je njegovo pojavljivanje i u TV show emisiji “A-strana“. Ipak, u posljednje vrijeme počeli su se nizati njegovi singlovi, video spotovi, a tu je sada i album. Sada je svima jasno da je njegovo pravo vrijeme došlo.

    Muzika sa albuma “Osobni karton izbjeglice” očiti je primjer kako ona zvuči kada za osnovu ima dugogodišnje rock iskustvo. Mahkey je na tom planu sasvim zadovoljio. Što više, pokazao je i dozu hrabrosti šireći svoj muzički izraz grunge i sevdah elementima. To je svakako za pozdraviti.

    Sve pjesme na albumu su iznimno pjevne i radio friendly. Mahkey njima pokazuje svu širinu svog talenta, smisla za pisanje pjesama i kvalitet vokalne interpretacije.

    Mahkey – “Osobni karton izbjeglice” – 1. Samo nek se sevdah vrati ; 2. Na slobodi ; 3. Kada ljubav zavija ; 4. Da li znaš (Podsjetnik na loše dane) ; 5. Nedodirljiva ; 6. Povratak domu (feat. Klapa Orebić) ; 7. Tramontana ; 8. Mi smo sretni ; 9. Obala nevera ; 10. Neka me Dunav nosi

    https://www.facebook.com/MahkeyOfficialPage / https://www.facebook.com/rejhan.okanovicregi / Mahkey – “Osobni karton izbjeglice” (Full album)

    YT – Mahkey – Samo nek se sevdah vrati

    YT – Mahkey – Na slobodi