• Radio show

    MŠ Pučišća, Brač

    Davor Matošević - MySpace

    Kontakt

  • Davor Matošević - YouTube

    ex-YU-singles

    Mixcloud - Radio shows

    Reklamno mjesto 8

    Reklamno mjesto 9

  • Recenzije »

    POP KOK – Vacuum

    POP KOK – Vacuum

    POP KOK – Vacuum / Multimedia Music, 2022, CD, Dig / various pop rock genres / Srbije

    Priča o (pra)početku benda Pop Kok smještena je u rane devedesete godine prošlog stoljeća. Mjesto dešavanja je bina BioskopaPartizan“, u Užicu, Srbija, gdje su se sreli Siniša Jovanović (vokal) i Aleksandar Duković (bass gitara). Prepoznali su zajednički interes za kreativan rad u okviru post-punk benda Koherentni konji (KOK). Gotovo istog trenutka, započeto je stvaranje jednog mikro kosmosa, njihove “sigurne muzičke kuće“. A onda je jedan poziv sve promijenio i početna priča je otišla u arhivu.

    Tri decenije kasnije, jedan drugi poziv, odškrinuo je davno zaključana vrata. Na Sinišinu inicijativu, Aleksandar preuzima “dirigentsku palicu“. Za bubnjeve sjeda Mr. C a.k.a Groove Ixan (Aleksandar Vasiljević – klavijature, gitare, programming, recording). Produkcija je povjerena “čarobnjaku“, Bambiju (Ivan Mirković). Za svijet čudesnih gitara zadužen je jedinstveni, Branko Trijić. Tako je nastao Pop Kok.

    Iz arhive je izvađena stara građa. Sa nje je obrisana prašina, materijali su ispolirani i začinjeni novim ukusima (“Faith“, “Dreams“, “Greedy Eye“, “Easy Way“). Već poslije prvog single izdanja, “distopijske new wave operete“, “Crni ljudi“, bilo je jasno da se mora ići dalje. Uslijedila su i nova single izdanja. Poslije tri godine, spakovan je unikatan koktel od deset čudesnih sastojaka i izdat pod okriljem izdavačke kuće Multimedia Music, Beograd – album “Vacuum“.

    DiskografijaVacuum (Multimedia Music, 2022)

    Pop Kok su – Siniša Jovanović (vokal) ; Ivan Mirković Bambi (gitare, programing, klavijature) ; Branko Trijić (gitare) ; Aleksandar Duković (bass, prateći vokali) ; Aleksandar Vasiljević Cike (bubnjevi)

    Na albumu “Vacuum” nalazi se 10 pjesama. Žanrovski, nije ih lako odrediti. U pitanju je miks new wave, brit, pop, punk, alternative, pop rock elemenata… Autori pjesama su Siniša Jovanović i Aleksandar Duković, a aranžmane i produkciju potpisuje Ivan Mirković Bambi.

    Kako su raznoliki muzički žanrovi kojima se članovi benda Pop Kok izražavaju, tako su različite i pjesma od pjesme. Što je najvažnije, članovi benda Pop Kok na uspješan i uvjerljiv način nam donose sve te pjesme sa svog debitantskog albuma. Isto tako, album nema slabe tačke – kako sa strane muzičara, tako ni sa “tehničke” strane. Sve je to omogućio jasan stav pri pravljenju plana kojem cilju se ide, a to je onda odredilo i sredstva i način ostvarenja zacrtanog plana.

    Na muzičkoj sceni Srbije, a rekao bih ni na regionalnoj sceni, po zvuku ni po stilu nema sličnog benda. To članovima benda Pop Kok daje ekskluzivnost i prepoznatljivost.

    Nije moje da članovima benda Pop Kok sugerišem kako i kojim putem će ići dalje. Znat će oni i sami za sebe odrediti najbolji način koji će ih odvesti dalje i to nekim putem koji će da, siguran sam, da ih vodi svjetlijoj budućnosti. Sa srećom im bilo.

    Pop Kok – “Vacuum” – 1. Crni ljudi ; 2. Dedicated ; 3. A Bum ; 4. Faith ; 5. Wild Poem of Love ; 6. Sunday ; 7. Dreams ; 8. Once She Said ; 9. Greedy Eye ; 10. Easy Way

    Foto – Vladimir Blagojević Krkoje

    https://www.facebook.com/profile.php?id=100064572137158 / https://www.multimedia-music.com / https://www.facebook.com/MultimediaMusicSRB /

    YT – POP KOK – Crni ljudi

    YT – POP KOK – Dedicated