• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  ZOSTER – Srce uzavrelo

  ZOSTER – Srce uzavrelo

  ZOSTER – Srce uzavrelo

  Poznati bosanskohercegovački rock sastav Zoster predstavlja svoj 4. studijski album, “Srce uzavrelo”. Osim već objavljenih singlova – “Gavrilo” i “Brod koji tone” – kojima je i najavljen, novi nosač zvuka publici donosi još osam novih pjesama.

  Zoster - CDOd izdavanja posljednjeg studijskog albuma – ‘Imači kada’ – prošle su pune tri godine, a u tom se periodu mnogo radilo, stvaralo i konačno ostvarilo. Da bi zaokružili album u jednu cjelinu, morali smo od mnoštva pjesama probrati one koje se uklapaju u ovaj koncept, a koncept je – kao što sam naziv albuma kaže – ‘Srce uzavrelo'” – govori o novom albumu frontmen benda, Mario Knezović, te nastavlja – “Likovi iz pjesama su temperamentni junaci ili antijunaci, nagle naravi, laki na obaraču, ukratko, srca uzavrela. Pjesma ‘Gavrilo’, naš prvi singl s ovog albuma, govori o jednoj povijesnoj ličnosti koja ja upravo takva – manje su bitne povijesne okolnosti, a više osjećanja Gavrila i njegovo unutarnje stanje. Da li je on junak ili antijunak, da li je heroj ili zločinac, o tome će se uvijek voditi rasprava. Mi nismo dostojni donositi bilo kakav sud, samo smo postavili neka pitanja.

  Grupa Zoster do sad je objavila dva singla s albuma “Srce uzavrelo”, a uskoro izlazi i treći singl, “Volio sam te”, za koji se ovih dana snima i video spot. U pripremama su i koncertne aktivnosti te promocija albuma.

  Album “Srce uzavrelo” snimali su Eric Bajramović i Edin Zubčević u studiju Muzičkog centra “Pavarotti” u Mostaru, miks i mastering rađeni su u studiju Bauer u Ludwigsburgu, a produkciju albuma potpisuje Edin Zubčević.

  Grupa Zoster nastala je 2000. godine i do sada je objavila tri albuma – “Ojužilo” (2005) ; “Festival budala” (2007) i “Imači kada” (2012). Trenutnu postavu grupe čine – Mario Knezović – vokal ; Atilla Aksoj – gitara ; Adis Sirbubalo – klavijature ; Nikola Galić – bas ; Goran Rebac – bubnjevi.

  logo - Menart

  Zoster – Srce uzavrelo – 1. Gavrilko ; 2. Brod koji tone ; 3. Ko Kain i Abel ; 4. Ja znam da izgledam ; 5. Plačeš ; 6. Sudbina ; 7. Mi nemamo neprijatelje ; 8. Volio sam te ; 9. Osjećam se ; 10. Brodom koji tone

  YouTube – Zoster – Gavrilo (“Srce uzavrelo”)