• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  VIII2 – Na na na

  VIII2 – Na na na

  VIII2 – Na na na

  VIII2 (Osmo dva) je bend iz Podgorice, Crna Gora. Čine ga: Ivan Perović (bubnjevi) ; Vanja Radovanović (vokal, gitara) ; Branko Koprivica (bass gitara) ; Bole Martinović (sintovi, gitare, produkcija).

  Debi spot benda VIII2 za pjesmu “Na na na” djelo je Miodraga Markovića. Glavna zvijezda spota je poznata cetinjska umjetnica i neotkriveni glumački biser, gospođa Mirjana Rajković, koja je svojom pojavom doprinijela da pjesma padne skroz u drugi plan, što je i bila osnovna ideja. Toj ideji su doprinijele i same okolnosti na snimanju, zbog kojih nije sve išlo po planu, ali sa najboljim mogućim ishodom, kako se kasnije ispostavilo. Spot je sniman u zgradi Likovne akademije na Cetinju, cijela četiri dana, a poslednjeg dana snimanja sve je krenulo kako ne treba.

  Prvo je, po riječima bass gitariste benda VIII2, Branka, rasvjeta počela sama od sebe da pada i da se lomi, zatim su neočekivani posjetioci, sumnjivog karaktera, prekinuli snimanje, da bi na kraju jedan Vanjin nesmotreni pad prilikom snimanja došao kao šlag na tortu.

  Na prvu je djelovalo da će snimanje morati definitivno da se prekine jer povreda ramena i još nekih djelova istog, nije bila nimalo naivna, ali kako je taj momenat uhvaćen na kameri, stradao je jedino scenario. Mijo je bio oduševljen neplaniranim materijalom, pa je odlučio da na licu mjesta izmijeni kraj i tako smo dobili ono što možete vidjeti ovdje. Inače, pored režije, Marković potpisuje scenario i kameru, montaža i kolor korekciju Toni Pendo, a moramo se zahvaliti i Zonju Markoviću, Mirjani Rajković, Milanu Vujoviću, Dr Mileni Jovićević, Mr Željku Reljiću, Zavodu za zaštitu spomenika i cijeloj ekipi iz cetinjske Likovne akademije koji su nam nesebično izašli u susret. Nadamo se da ćemo dobiti puno tapšaja po ramenu na konto ovoga“, riječi su bass gitariste Branka.

  Podaci o pjesmi: Muzika: Petar Kršikapa / Tekst: Vanja Radovanović / Aranžman: VIII2 / Gostuje: Ivana Vladović

  (informaciju dostavila: Marija Pečatnica Vasić – Royal Music Fest)

  YouTube – VIII2 – Na na na