• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  V POKLON MOJMIRJU SEPETU

  V POKLON MOJMIRJU SEPETU

  V POKLON MOJMIRJU SEPETU

  Skladatelj in dirigent Mojmir Sepe bo 11. julija 2020. dopolnil 90 let. Sepe se je trajno zapisal v slovensko glasbeno zgodovino z večno lepimi skladbami, ki se nas še danes globoko dotaknejo. Ganljive so pesmi, ki jih je ustvaril s soprogo, eno največjih slovenskih šansonjerk, Majdo Sepe, hudomušno prikupne tiste, ki jih je ustvaril s Franetom Milčinskim Ježkom.

  Uspešnice, kot so: Zemlja pleše, Poletna noč, Med iskrenimi ljudmi, Brez besed, Pridi, dala ti bom cvet, Ljubi, ljubi, ljubi in Ribič, ribič me je ujel pa tudi njegove inštrumentalne skladbe najdete na dvojnem CD-ju Sepe Majda & Mojmir: S teboj in na CD-ju Melodije za vselej, na katerem jih poleg Majde prepevajo še Nino Robič, Lado Leskovar, Janko Ropret, Elda Viler, Alenka Pinterič in Edvin Fliser, kako zvenijo iz drugih ust, pa si lahko ogledate in prisluhnete tudi na DVD-ju V spomin Majdi Sepe, na katerem je zabeležen spominski koncert na pevsko legendo slovenske zabavne glasbe iz Križank, na katerem so pod taktirko Mojmirja Sepeta in Lojzeta Krajnčana nastopili Big Band RTV Slovenija, okrepljen z godali orkestra Simfonika z Vrhnike in solisti Eldo Viler, Nušo Derenda, Alenko Godec, Darjo Švajger, Vito Mavrič, Ireno Vrčkovnik, Otom Pestnerjem, Ladom Leskovarjem, Anžejem Dežanom in Ninom Robičem. CD-ja in DVD sta do 11.07.2020. na voljo z 10-odstotnim popustom.

  Očetu slovenske popevke in šansona se bodo ob tem visokem jubileju poklonili tudi s koncertom: 8. julija 2020. bosta v okviru Ljubljana festivala na Kongresnem trgu Simfonični orkester RTV Slovenija in Big Band RTV Slovenija pod taktirko Patrika Grebla predstavila predvsem njegov simfonični in ritmosimfonični opus ter nekaj najbolj znanih popevk, ki jih bosta odpeli Eva Hren in Nina Strnad, na njegov rojstni dan, pa bo na TV SLO 1 ob 20:30 uri na sporedu televizijski koncert. Še pred tem – z začetkom ob 20:00 uri – pa si bo moč ogledati pogovor Bernarde Žarn z mojstrom Sepetom.

  YT – Majda Sepe – Med iskrenimi ljudmi

  ‘ ‘ ‘
  ZKP RTV Slovenija
  ‘ ‘ ‘