• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  TIJAN – Moja tamna strana

  TIJAN – Moja tamna strana

  TIJAN – Moja tamna strana / RnR Records, 2017 / CD, digital / melodic hard rock / Srbija

  Tijan Popović, kantautor je i jedan od perspektivnijih srpskih melodic rock i heavy metal vokala. Potiče iz Požarevca, a svoj prvi javni nastup imao je u TV emisiji 3K Dur, sa pjesmom “Pakleni vozači” (Atomsko sklonište, cover). Poslije desetak godina, istu pjesmu otpjevao je uživo uz članove benda Atomsko sklonište, na njihovom koncertu u Požarevcu, septembra 2014. godine.

  Tijan Popović je januara 2016. godine objavio prvi single, pjesmu “Svetlo na kraju tunela“. Kao specijalni gost pojavljuje poznati gitarista Bane Jelić.  Pored Baneta, realizaciju spota pomogli su: Dragi Ivić, Rastko Negoicić, Veljko Arsić, Rajko Arsić, Andrej Tomić, Miodrag Bošković, Veljko Spasić, Vladimir Vasić i Ivan Ivanović.

  Tijan Popović marta 2016. godine predstavlja pjesmu “Fool for your loving” (Whitesnake, cover). Ona je snimljena uz asistenciju nekoliko muzičara: Mikica Branković (solo gitara), Srđan Branković (bass, gitara), Marko Milojević (bubnjevi) i Anđela Išić (prateći vokal).

  Maja 2016. godine pojavljuje se i drugi single i video za pjesmu “Duboki trag“. Snimanje je obavljeno na lokalitetu Viminacijuma, a glumili su: Nevena Gligorijević, Dorijan Popović, Marko Mušikić, Janko Janković. Realizaciju su pomogli: Dragi Ivić, Jelena Vukazić, Miomir Korać.

  Kompozicije koje su se našle na njegovom debi albumu, “Moja tamna strana“, nastajale su postupno, a po realizaciji / snimanju, javnosti su na uvid opet date kao single izdanja. U nastajanju Tijanovih pjesama doprinosa je dao veliki broj već etabliranih srpskih muzičara / instrumentalista: Srđan i Mikica Branković, Bane Jelić, Bojan Milojević, Željko Maljević, Miodrag Jevtić, Dušan Grujić, Marija Stević

  Na albumu “Moja tamna strana” nalazi se 10 autorskih pesama, uz bonus dodatak – pjesmu br. 11. – “Wild Boys” (Duran Duran, cover). Vokalno i instrumentalno, sve pjesme zadovoljavaju najviše tehničke standarde. Ono što ovim pjesmama moram zamjeriti je neoriginalnost. Pjesme koketiraju sa pop zvukom, a stilom se isuviše oslanjaju na ostavštinu bendova poput Iron Maiden, Metallica, Whitesnake, Dio, Helloween (koje je Tijan i naveo kao svoje uzore). Sa svojim neosporno dobrim vokalnim mogućnostima, uz vanserijske instrumentaliste u svojoj pratnji, Tijan je mogao da pruži mnogo više. Nedostajalo mu je “hrabrosti” da se upusti u eksperimente koji bi rezultirali većom originalnošću, modernijim zvukom.

  Debi album je izdanje na kojem mnogi “pokleknu“. Godinama skupljanu energiju, dugo vremena skupljani muzički materijal, na prvim izdanjima najčešće ne pogode u “sridu“. Tek na drugom, trećem izdanju, izvođači iskristališu svoj muzički stil… Nažalost, mnogi to “drugo, treće” izdanje i ne dočekaju. Nadam se da će Tijan biti dužeg vijeka i da će u narednim projektima biti više “svoj“. Album, “Moja tamna strana“, nosi etiketu RnR Recordsa.

  RnR Records, Zemun, nova je diskografska kuća. Nastala je iz želje da se promoviraju rock kultura, kao i da se pomognu muzičke karijere srpskih sastava i izvođača. RnR Records to, između ostalog, čini i kroz izdavačku djelatnost. RnR Records je za prva dva mjeseca postojanja već objavio 6 albumskih izdanja raznih srpskih sastava. RnR Records su, u prvom redu, Predrag Jovanović i Branimir Bane Lokner (zajedno sa svojim timom – Wood RS, Branislav Bašić Pekar, Zoran Sević, Slobodan Dulović i Rodoljub Avramović). Predrag Jovanović i Branimir Bane Lokner ujedno su i autori edicije (u dva dijela) “Rokenrol u kandžama interneta“. RnR Records polako, ali i sigurno, prave vrijednosti postavljaju na pravo mjesto.

  Tijan – “Moja tamna strana” – 1. Duboki trag ; 2. Svetlo na kraju tunela ; 3. Žive rane ; 4. Nepopravljiv ; 5. Moja tamna strana ; 6. Antipatija ; 7. Ilijada ; 8. Niko ne sme znati ; 9. Nikada svoja ; 10. Ženski ološ – bonus – 11. Wild Boys (Duran Duran cover)

  https://www.facebook.com/tijanpopovicofficial

  YT – Tijan – Moja tamna strana

  YT – Tijan – Žive rane


  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com