• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  THEE MELOMEN – Chinatown

  THEE MELOMEN – Chinatown

  THEE MELOMEN – Chinatown / Bandcamp, 2016 / EP / digital / glam, garage rock, punk / Hrvatska

  Thee Melomen je novooformljeni band iz Zagreba, djeluje od  2014. godine, a članovi su mu: Vex Voxtone (ex Vex i The Voxtones – vodeći vokal i gitara) ; Vex Wombat (ex Thee Mad i Hairy Wombats – bubnjevi i prateći vokali) ; Ive Babić (ex Dijabaz – solo gitara i prateći vokal) i Mislav Kurspa Kurspahić (Erotic Biljan and his Heretics i ex Babies – bass gitara i prateći vokali). Thee Melomen sviraju autorske stvari, kao i obrade tipa: New York Dolls, Stooges, CBGB…

  Nakon nedavno objavljenog prvog singla, “Chinatown”, benda Thee Melomen se oglasio i istoimenim EP (extended play) albumom. Na albumu je 7 pjesama. Šest pjesama su pisali članovi benda, dok su The Joneses autori jedne pjesme, “Criminals”.

  Thee Melomen - CD

  Najbolji opis svoje muzičke filozofije dali su sami članovi benda Thee Melomen riječima: “Rock ‘n’ roll nije nuklearna fizika. Uzmeš tri riffa, dodaš refren, solažu i to je to. Tako je oduvijek bilo…”. Konsekventno tom stavu, nastale su i pjesme koje ispunjavaju njihov EP prvijenac.

  The Melomen svoju muziku donose znalački i iskreno. Predajete joj se jer vas ponesu i melodija i ritam. Pjesme su na engleskom jeziku, ali to u današnje vrijeme i nije neka bitna prepreka. Radi se o tipično klupskom bendu i vidim ih tu na terenu koji najviše odgovara tipu muzike koju donose. Obzirom da su dobri u ovome što rade, vjerujem da će imati dosta uspjeha u narednom periodu. Ja volim ovo što oni sviraju. Nema razloga da ih i vi ne zavolite. Poslušajte pjesme sa njihovog EP-ja… osvojit će i vas.

  Band photo by Zdravko Šavor.

  Thee Melomen - Logo

  Thee Melomen – “Chinatown” – 1. Our way ; 2. Borrowed Time ; 3. More Of What You Got ; 4. Chinatown ; 5. Cosmic Ted ; 6. Thunderstorm ; 7. Criminals

  Vezani link: https://barikada.com/thee-melomen-chinatown-video/

  theemelomen.bandcamp.com / www.facebook.com/Thee-Melomen-654122184644582

  YouTube – Thee Melomen – Chinatown

  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  II Tuzlanske brigade 15
  75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina