• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  THE SPLITTERS – Role filmova

  THE SPLITTERS – Role filmova

  THE SPLITTERS – Role filmova / Croatia Records, 2023 / CD, Dig / melodic rock / Hrvatska

  Muzička biografija, neophodna konstanta je svakog iole ozbiljnog benda – ona mora da postoji i vremenom se, kako karijera benda napreduje, nadopunjuje novim i novim informacijama.

  The Splitters su autorski rock bend iz Splita, Hrvatska. Bili su finalisti ST@rt – festivala autorskih bendova, 2019. godine. Pobijedili su na Rock Festu i West Herzegowina Festivalu u Širokom Brijegu. Prvi njihov album zove se “Love Sucks” (Self-released, 2018), a potom su uslijedila još dva. Za njihovu sadašnju i buduću uspješnu muzičku karijeru bitna je saradnja uspostavljena sa izdavačkom kućom Croatia Records.

  Njihove pjesme imaju promociju putem CMC televizije, a time su svirane i na mnogim radijskim stanicama diljem Hrvatske. Njihov treći studijski album, naziva “Role filmova” (Croatia Records, 2023), objavljen je maja 2023. godine. Album se može poslušati na svim streaming platformama, a uskoro će se u prodaji naći i njegovo fizičko izdanje.

  DiskografijaLove Sucks (Self-released, 2018) ; Izvedi me van (Croatia Records, 2020) ; Role filmova (Croatia Records, 2023)

  Članovi benda The Splitters su – Marko Komić (solo gitara) ; Petar Senta (ritam gitara, prateći vokal) ; Josip Senta (bass gitara, vokal) ; Antonio Komić (bubnjevi)

  Konstantnost postave nekog benda, pola je uspjeha koji ga neizostavno krasi. Obzirom da duži vremenski period The Splitters djeluju u istoj postavi, članovi tog benda u svom radu donose jasno uočljivu uigranost, profesionalnost i kvalitet.

  Pjesme – “Role filmova“, “Barbara“, “Nitko kao mi“, samo su neki od poznatih singlova koji su svoje mjesto našli na ovom albumu, uz ranije neobjavljene pjesme, a kojima su dodali i tri bonus trake – “Svjetlost“, “Izgubljeni grad” i “Lost and Found“. Album je miksao i masterirao Goran Martinac u Croatia Records Studiju, osim bonus pjesama za koje je zaslužan Marko Mihaljević, te Geoff Pesche koji je odradio mastering za “Lost and Found“. Likovno oblikovanje covera, kao i cijelog albuma, potpisuje Darko Kujundžić, dok je naslovna fotografija djelo Marite Bulimbašić.

  Kao što sam u naslovu i napisao, ovdje je riječ o pesmama u melodic rock stilu – pjesmama uhu ugodnim, mirne atmosfere, lijepih vokala i  instrumentalnih rješenja koji podstiču kompletno lijepu atmosferu. Album je idealan za slušanje u trenucima odmora, u društvu drage vam osobe. Skladnim harmonijama, pjesme “teku” od početka do kraja albuma i daju doprinos lijepom ugođaju svog slušatelja.

  The Splitters – “Role filmova” – 1. Barbara ; 2. Nitko kao mi ; 3. Emocionalna pornografija ; 4. Role filmova ; 5. Ti se raduješ ; 6. Sve je bilo odlično ; 7. Ovaj put te volim ; 8. Neke riječi ; 9. Još sam tvoj ; 10. U plavoj sobi  – bonus – 11. Lost and Found ; 12. Svjetlost ; 13. Izgubljeni grad

  Klik na linkTHE SPLITTERS – Izvedi me van (Recenzent: Dragutin Matošević)

  Foto – Marita Bulimbašić

  https://www.facebook.com/TheSplittersOfficial / https://ampl.ink/TheSplittersRoleFilmova /

  YT – The Splitters – Svjetlost

  YT – The Splitters – Lost and Found