• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  THE COCKBLOCKERS – Free Your Mind

  THE COCKBLOCKERS – Free Your Mind

  THE COCKBLOCKERS – Free Your Mind / Metropolis Music, 2017 / CD, digital / blues, rock, funk / Srbija

  The Cockblockers je blues, rock, funk trio iz Kragujevca, a trenutno djeluje iz Beograda. Osnovan je 2011. godine od strane frontmana, solo gitariste i pjevača Nenada Todorovića. Prvo diskografsko izdanje bio im je EP sa tri pjesme, “Give me all I want” (S/r, 2013). Te iste godine imali su turneju širom Srbije sa ciljem da promoviraju svoju muziku. Godine 2014., dobili su nagradu kao “Young hopes of rock’n’roll“, a izdali su i single, “Girl Like That“. Svirali su i na festivalima – Exit, Nišville Jazz Festival i Arsenal Fest. Izdali su i DVDLive session “Waiting for the train” (S/r, 2015), a uslijedio je i single, “Love Fight” (S/r, 2015).

  Prvi, zvanični album, “Free Your Mind“, izlazi im ljeta 2017. godine, za beogradski Metropolis Music. Album sadrži 11 pjesama pisanih i aranžiranih od strane Nenada i ostalih članova benda The Cockblockers. Ove, 2018. godine, uslijedit će promocija tog albuma, kako u Srbiji, tako i van nje.

  DiskografijaGive Me All I Want (EP, Self-released, 2013) ; Live Session “Waiting For The Train” (DVD, Self-released, 2014) ; Free Your Mind (Metropolis Music, 2017)

  The Cockblockers line up za ovaj album čine – Nenad Todorović (gitare, vokali) ; Petar Blagojević (bass) ; Nikola Grozdanić (bubnjevi) – Jana Vuković (prateći vokali) – specijalni gosti – Tanja Jovićević (vokal) ; Aleksandar Saša Lokner (Hammond)

  Da li vam se u zadnje vrijeme desilo da vam se muzika nekog albuma svidi od njegovog prvog početnog tona, pa do njegovog zadnjeg tona. To je, u mom primjeru, mogu to slobodno reći, slučaj sa albumom “Free Your Mind“. Sa dugim self-released stažom, članovi grupe The Cockblockers došli su do faze da zvuče sigurno, ujednačeno i muzički interesantno. Nenad Todorović pjeva sigurnim glasom, a uz to je i vrstan gitarista. Aranžmani, što se tiče uloge ostalih muzičara, napravljeni su striktno u službi osnovnih muzičkih linija.

  The Cockblockers zvuče čas kao blues, čas kao rock, a mjestimično i kao funk bend, naročito u pjesmi “Ain’t No Easy Way Out” (koja uključuje i gostovanje Tanje Jovićević, članice nekadašnje grupe Oktobar 1864 i vokala benda Rich Bitch). Aleksandar Saša Lokner i njegov Hammond briljiraju u pjesmi “Last Sweet Bye Bye“. Pjesme, ima ih 11, pjevane su engleskim jezikom. Ne potcjenjujući ostala dva člana benda (bass gitaristu i bubnjara), moram primjetiti da je motorna snaga trija Nenad Todorović. Pored toga da je instrumentalista i vokal, on je i autor tekstova i muzike za materijal sa albuma “Free Your Mind“.

  Album ima nekoliko pjesama, aduta, ali ni ostale pjesme, kvalitetom, mnogo ne zaostaju. U pitanju je lični ukus svakog od slušatelja, koja pjesma će mu zazvučati kao najbolja. To i jeste najbolji slučaj – kada album nema izrazitih hit pjesama – jer su u tom slučaju neke od njih, neopravdano, zapostavljene.

  The Cockblockers su ovim izdanjem konačno (i zasluženo, naravno) izašli na čistinu (srbijanske muzičke scene). Sada će svi da ih mjerkaju, ocjenjuju, komentarišu… Njihovo je da sigurno idu dalje, svojim već zacrtanim putem. Neosporni uspjeh ovog albuma dokazat će da su na pravom putu.

  The Cockblockers – “Free Your Mind” – 1. Something Special ; 2. Free Your Mind ; 3. She’s Gone ; 4. Ain’t No Easy Way Out (ft. Tanja Jovićević) ; 5. Set Me Free ; 6. Calling My Name ; 7. True Love ; 8. It Hurts So Bad ; 9. Last Sweet Bye Bye ; 10. I Need You ; 11. The Way You Do

  https://thecockblockers.bandcamp.com / http://www.thecockblockersband.com / https://www.facebook.com/TheCockblockers

  YT – The Cockblockers – Calling My Name

  YT – The Cockblockers ft. Tanja Jovićević – Ain’t No Easy Way Out

  *
  * *
  * * *
  Recenzija:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com
  *  *
  *  *  *