• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  TEXAS FLOOD – Tražim ljude kao ja

  TEXAS FLOOD – Tražim ljude kao ja

  TEXAS FLOOD – Tražim ljude kao ja / Multimedia Music, 2019 / CD, dig / rock, blues / Srbija

  Ovo nije prvi prilog o bendu Texas Flood na web portalu Barikada – World of Music. Sve koje zanima detaljnija biografija ovog benda, mogu je pročitati OVDJE.

  Diskografija – Texas Flood – Grinnin’ In Your Face (Blues Time Records, 2009) ; Nenad ‘Mr Swagger’ Zlatanović – Naked Blues (Blues Time Records, 2013) ; Texas Flood – Tražim ljude kao ja (Multimedia Music, 2019)

  Trenutnu postavu benda Texas Flood čine – Nenad ‘Mr. Swagger’ Zlatanović (gitara i vokal) ; Ivan Čukić (bass gitara) ; Vladimir Golubović (bubnjevi)

  ‘Tražim ljude kao ja’, novi je album grupe Texas Flood. Grupa je osnovana 2004. godine. Ovo je njihov prvi album koji je otpjevan na srpskom jeziku. Na njemu se nalazi devet pjesama. Prva pjesma je autorska. Sljedećih osam su obrade pjesama izvođača – Bijelo dugme, Tihomir Pop Asanović, Pop mašina, Rok mašina, Lačni Franz, Time i Azra. Sve obrade su doživjele nove aranžmane u kojima dominiraju gitara i glas Nenada Zlatanovića. Album, ‘Tražim ljude kao ja’, može se, pored digitalne varijante, naći i u formatu CD-a, a izdavač, Multimedia Music, najavljuje za jesen i vinylno izdanje.

  Alfa i omega benda Texas Flood je Nenad ‘Mr. Swagger’ Zlatanović. On je nosilac zvučne (instrumentalne), kao i vokalne slike ovog benda. Naravno, uz njega je sigurna i uigrana ritam sekcija. Pored svega, Nenad je i autor i aranžer. Kao autor, na ovom izdanju potpisuje samo jednu pjesmu – “Da budem tvoj“. Pjesma je kvalitetom rame uz rame svim ostalim cover verzijama sa albuma i iznenađuje me da Nenad sa više samopouzdanja nije krenuo u ovaj projekat. Ako sve uzmemo kao faze u radu ovog benda – prvo su pjesme bile na engleskom jeziku, zatim su pjevane na srpskom jeziku… za očekivati je da će naredno izdanje grupe ispuniti samo autorski materijal.

  Nenad je i u ovdje datim obradama, svoj i prepoznatljiv. Podjednako je dobar i na gitari i vokalno. Iako su nam sve obrade poznate od ranije, u izvođenju grupe Texas Flood, dobile su nove aranžmane i izvedbu sa dosta originalnih elemenata koji ni najmanje nisu “naštetile” originale. Čestitao bih Nenadu na dobrom odabiru materijala za ovaj album. Te pjesme su starijima za spomen, a mlađi imaju prilku upoznati se sa repertoarom na kojem su odrasli njihovi roditelji. Na kraju krajeva – to je sve rock and roll, a on je neprolazan.

  Texas Flood – “Tražim ljude kao ja” – 1. Da budem tvoj ; 2. Ove ću noći naći blues ; 3 Majko zemljo ; 4. Negde daleko ; 5. Put ka suncu ; 6. Čekaj me ; 7. Divlje guske ; 8. Granica ; 9. Obrati pažnju na poslednju stvar

  https://www.facebook.com/texasflood.belgrade / http://texasfloodband.com / http://www.multimedia-music.com / http://www.multimedia-music.com /

  Vezani link – TEXAS FLOOD – Grinnin’ In Your Face (Recenija: Dragutin Matošević)

  YT – Texas Flood – Obrati na pažnju na poslednju stvar – (Audio 2019)

  YT – Texas Flood – Čekaj me – (Audio 2019)