• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  SVEMIR – Tako jako

  SVEMIR – Tako jako

  SVEMIR – Tako jako / CD / DIY, 2014 / indie/pop/rock/rock/blues/singer-songwriter / Hrvatska

  Svemir - diskografijaZagrebački bend, Svemir (Zvonka Obajdin – vokal, gitara, klavijature ; Matko Boršić – bubnjevi; Aleksandra Dokmanović – solo gitara ; San Mikulec – bass gitara, prateći vokali), jedan je od onih, malo eksponiranih bendova, koji iza sebe već ima zavidan diskografski opus: “Ne sjećam se kiše” (2012.) ; Svemir (2012.) i najnoviji, “Tako jako” (2014.). Albume izdaju u vlastitoj režiji i ako želite doći do njih – ostaje vam da direktno kontaktirate bend.

  Album, “Tako jako”, je prvi uradak grupe Svemir koji imam priliku da poslušam. Moram priznati da sam imao predrasuda o njihovoj muzici i prije nego sam je poslušao – naziv grupe Svemir i naslov albuma “Tako jako” – navodili su me na nešto sasvim drugo od onoga što je reproducirao moj CD player. Bio sam iznenađen – ali pozitivno.

  Svemir - CDMuzičkom slikom dominiraju smirujući vokal Zvonke Obajdin i jednostavna gitarska podloga, upotpunjena bass gitarom i bubnjevima. Njihovu muziku u par pjesama lijepo dopunjuju zvuci violine (Ivana Žabkar) i usne harmonike (Tomislav Žalac Žaki – Erotic Biljan & His Heretics i What’s on TV, mamma?). Usudio bih se tvrditi da se radilo o singer-songwriter materijalu priređenom za bendovsko izvođenje. Srećom, bendovska svirka nije zaglušila osnovnu poruku pjesama. U maniru naziva benda, Svemir, rekao bih da mi njihova muzika predočava lagano putovanje između zvijezda, a uokolo se smjenjuju lijepi i nezaboravni prizori.

  Svemir, kao astronomski pojam, može da bude i zastrašujući, sa mnogim neočekivanim pojavama. Međutim, od ovog benda očekujem da hrabro krene dalje, da razvije svoju priču i da je širi među što više publike. Srećom, krenuli su tim putem. Promocija ovog albuma je u toku. Naredni diskografski uradak benda Svemir bit će presudan za njihovu dalju karijeru – pokazat će da li su tu, u muzičkim vodama, slučajno ili imaju posebnu zadaću koji će uspješno i uraditi.

  Album je dostupan putem bandcampa (besplatan download ili narudžba CD-a):

  Svemir – “Tako jako” – 1. Mont Blanc ; 2. Jedro ; 3. Hladne ruke ; 4. Tako jako ; 5. Ono što sam dala ; 6. Sve i kad bih htjela ; 7. Jednog dana ; 8. Kornjača ; 9. Ljubit se na kiši ; 10. Outro

  www.facebook.com/ssvemir / svemir.bandcamp.com

  YouTube – Svemir – Mont Blanc

  Autor:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com