• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  SUNNYSIDERS – Click Play

  SUNNYSIDERS – Click Play

  SUNNYSIDERS – Click Play / Spona, 2017 / CD, digital / blues / Hrvatska

  Ne bih, sada, u detalje ponavljao bogatu biografiju benda Sunnysiders. Svi koje to zanima mogu je čitati OVDJE.

  Splitsko-zagrebački blues sastav Sunnysiders ovih dana predstavlja svoj novi CD album – “Click Play”. Treći je to studijski album ovih odličnih bluesera i donosi pomak i moderniju produkciju u odnosu na albume “Licence to Blues” (Spona, 2011.) i “10 kartolina s Daleke obale” (Spona, 2016.). Album “Click Play” sadrži deset pjesama pjevanih na engleskom jeziku. Sniman je u studijima “MF”, “Hanssound” i “Sound Studio Production” – od ljeta 2015. do ljeta 2017. godine.

  Muzičku produkciju potpisuju Sunnysidersi i Miki Nopling, miks su radili Miki Nopling, Antonino Šimić (Greenwood studio) i Leo Anđelković, koji je zaslužan i za mastering.

  Sunnysidersi su koncertnu promociju albuma “Click Play” već započeli nastupom na “Thrill Blues Festivalu”, održanom 14-07-2017 u Gradskom parku u Trilju. Uz Sunnysiderse su svirali legendarni Eric Sardinas & Big Motor (Los Angeles), Light Under the Black Mountain (Kotor), Damir Halilić Hal (Rijeka), Dbluz (Sinj) i Ozone (Trilj), pa su ljubitelji vrhunske blues zabave istinski uživali.

  DiskografijaLicence To Blues (Spona, 2011.) ; 10 kartolina s Daleke obale (Spona, 2016.) ; Click Play (Spona, 2017)

  Članovi benda Sunnysiders su – Boris Hrepić Hrepa (glas, ukulele, usna harmonika, akustična gitara) ; Antonija Vrgoč Ro La (glas, akustična gitara, udaraljke) ; Goran Gubić Hans (električna gitara, akustična gitara, glas) ; Igor Paradiš Šparka (cajon, bubnjevi, udaraljke)

  Već u mojoj prethodnoj recenziji koja je obuhvatila Sunnysiders izdanje, “10 kartolina s Daleke obale” (Spona, 2016.), u superlativima sam pisao i o muzici i o sviranju ovog benda. Nema razloga da taj stav mijenjam poslije slušanja njihovog trećeg diskografskog izdanja – “Click Play“. Za razliku od prethodnog, pjesme na ovom albumu pjevane su na engleskom jeziku.

  Sunnysiders pokazuju napredak činjenicom da se sve više i više oslanjaju na autorski materijal. Doduše, i na njihovom trećem albumu postoje dvije obrade – “Help the Poor“, koju je Charles Singleton napisao za B.B. Kinga (1964.) i “Little Wing“, Jimmi Hendrixa (1967). Za nadati je da će njihovo četvrto izdanje biti 100% autorsko. Sunnysiders za to imaju i znanja i kapaciteta.

  Sunnysiders su, neosporno, izrasli u jedan ozbiljan bend. Imaju jasan gard, odlično zvuče uživo (što mogu zahvaliti svom velikom scenskom iskustvu). Podjednako dobro žvuče i u akustičnim i u “elektrificiranim” numerama. Kontrapunkt koji svojim vokalima tvore Hrepa i Ro La, jasno boji zvuk benda Sunnysiders i daje mu neophodnu prepoznatljivost. Dalmacija je, pojavom benda Sunnysiders, dobila odličnog predstavnika koji upotpunjuje blues kao način svog muzičkog izražavanja.

  Već sada znam da ću se ovom albumu vračati, s vremena na vrijeme, što i nije slučaj sa svim materijalima koji su bili predmetom mog recenziranja. Svako njegovo novo slušanje, nudi neko novo iskustvo. U zadnjoj pjesmi na albumu, “Hand on my Shoulder“, Sunnysidersima se sa Hammond orguljama pridružuje Leo Anđelković.

  Završit ću ovu recenziju jasnom i nedvosmislenom porukom – nabavite ovaj CD, stavite ga u svoj CD player i jednostavno, “Click Play“.

  Sunnysiders – “Click Play” – 1. Click Play ; 2. Deep Down ; 3. Delirium ; 4. Help the Poor ; 5. Favorite Surprise ; 6. Litlle Wing ; 7. In Case You Missed It ; 8. Nobody Knows ; 9. Silent Rain ; 10. Hand on My Sholder

  Vezani linkSUNNYSIDERS – 10 kartolina s daleke obale (recenzija – Dragutin Matošević)

  http://sunnysiders.com/SUNNYSIDERS/Homepage.html / https://www.facebook.com/Sunnysiders-official-271563829547008

  YT – Sunnysiders – Deep Down

  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .