• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  SRĐAN POPOV – Crni kabare

  SRĐAN POPOV – Crni kabare

  SRĐAN POPOV – Crni kabare / Self-released, 2020 / Promo CD / pop, gypsy jazz, gypsy swing / Srbija

  Srđan Popov je beogradski pjevač i kantautor. Autorskim radom počinje da se bavi 2019. godine kada snima autorski materijal naslovljen Srđan Popov – “Crni kabare“, potpisujući se kao kompletan autor muzike i tekstova, također, kao i pjevač i gitarista.

  Prije toga, dugo se bavio muzikom, isključivo kao izvođač, nastupajući sa raznim muzičkim sastavima, uglavnom orijentisanim na retro stilove. Ne drži se strogo određenog muzičkog pravca, ali se mogu prepoznati uticaji gypsy jazza, tradicionalne romske i balkanske muzike, tamburaša, istočnoevropskog zvuka itd. Raznolikost muzičkih uticaja povezuje aranžmanima i stilom izvođenja. Pjesme su upakovane u akustični pop zvuk. Po uzoru na velike kantautore, često se drži minimalističkih aranžmana. Tipično kantautorski pristup, možda se najviše osjeća u tekstovima koji su, uglavnom, poetskog sadržaja, dok su teme uzimane iz svakodnevnog života.

  Rastući broj kantautora na regionalnom muzičkoj sceni uvećan je novim imenom – on je Srđan Popov. Ovaj Beograđanin nije početnik na muzičkom polju, ali je nakon pokušaja u okviru raznih muzičkih formacija ili stilova, svoj muzički put pronašao u kantautorstvu. Mora se priznati – to mu dosta dobro ide.

  Pred muzičku (pa i kritičarsku) javnost stupio je sa Self-released izdanjem – Promo CD-om – “Crni kabare” – koji sadrži osam autorskih pjesama. Svaka pjesma je stilski drugačija, ali ih sve objedinjuje Srđanov jedinstveni glas i izvođački manir. Glas mu je siguran, prijatan za slušanje, muzika je melodiozna, a muzička pratnja smirena i puna instrumentalnok kolorita. Ritam pjesama je plesan, a same pjesme su mu radiofonične i elegične. Srđan je odsvirao sve instrumente koji se čuju u pjesmama sa albuma, s tim da je imao vokalnu pratnju u dvije pjesme (“Priča o lovi” i “Staze besmisla“) od strane Vesne Jošić.

  Za nekoga tko se po prvi puta ogleda u nekom novom muzičkom maniru, Srđan je uradio dobar posao. Sada mu predstoji promocija ovog materijala, a onda, nekada… kasnije… najteži dio ovog posla – drugo diskografsko izdanje. Iskreno se nadam da Srđan neće ostati na istom kolosijeku i da će imati dovoljno stvaralačke hrabrosti krenuti dalje u neke nove muzičke kutke. On za to ima zadovoljavajući kapacitet.

  Srđan Popov – “Crni kabare” – 1. Priča o lovi ; 2. Crni kabare ; 3. Staze besmisla ; 4. Duhovi prošlosti ; 5. Radio Mileva ; 6. Stari kontrabas ; 7. Pesma onom odozgo ; 8. Pesma o jednoj pesmi

  https://www.srdjanpopov.com / https://www.facebook.com/srdjan.popov.3781 / https://soundcloud.com/user-319892850 /

  YT – Srđan Popov – Pesma o jednoj pesmi

  YT – Srćan Popov – Radio Mileva