• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  SPONA – Prvih deset godina (2004. – 2014.)

  SPONA – Prvih deset godina (2004. – 2014.)

  SPONA – Prvih deset godina (2004. – 2014.)

  Bliži se kraj aktualne kalendarske (2014.) godine u kojoj i na naše čuđenje “Spona” slavi svoj prvi ozbiljni jubilej – desetu godišnjicu postojanja. S obzirom da je “Spona” krenula kao kuća koja je prvenstveno orijentirana na mlade, još neafirmirane izvođače, posebno smo ponosni na činjenicu da smo u ovih deset godina objavili čak 41 debitantski album, 14 debitantskih EP-a i 19 debitantskih singlova. Iznimno nam je drago da su neki od izvođača koji su za nas objavili svoja prva izdanja, danas “dogurali” do svog trećeg, četvrtog ili petog studijskog albuma, a jedan od njih je upravo danas objavio svoj šesti studijski CD album. Još je važnije da ne misle na tome stati. Dodatno nam je drago da su danas u našoj kući i neki legendarni bendovi poput istarskih Gustafa te da bend Gretta, koji je ponikao u Sponi, ove godine ima hit “Malena”, koji je već puna trideset i tri tjedna jedna od najemitiranijih hrvatskih pjesama.

  Spona - Logo

  Tijekom godina razvili smo suradnju sa svim važnijim diskografskim kućama i glazbenim medijima, brojnim klubovima i festivalima u zemlji, mnogim fotografima, tonskim snimateljima i producentima, a u izdavačkom smislu smo direktno surađivali s točno šezdeset i šest izvođača.

  2008. godine smo pokrenuli “veliki” promocijski festival “malih” bendova – “Veliku rock eksploziju”, koja je doživjela sedam izadnja na kojima je (ne računajući “Velike rock eksplozije u gostima” i nekoliko “Malih rock eksplozija”), u sklopu dvadeset i jednog koncerta nastupilo osamdeset bendova. Svake godine redovito smo objavili i CD kompilaciju na kojoj se nalazi po jedna pjesma svih sudionika festivala te bonus pjesme izvođača koji su nastupili na prijašnjim izdanjima “Eksplozije”.

  Također, od 2008. godine sudjelujemo i u organizaciji “HGF demo festivala”, najvećeg i najdugovječnijeg nacionalnog festivala neafirmiranih izvođača, na koji se svake godine prijavi dvjestotinjak mladih glazbenih sastava. Prošlogodišnji punoljetni, osamnaesti “HGF” se održao u četrnaest hrvatskih gradova, gdje je održano dvadeset i osam koncerata na kojima je nastupilo više od stotinu demo bendova i brojni afirmirani gosti. Od 2009. godine Spona redovito objavljuje CD kompilaciju “HGF finalisti” s po jednom pjesmom svih finalista festivala.

  Posebnu pažnju unazad nekoliko godina Spona posvećuje bluesu te je jedan od utemeljitelja udruge “Hrvatske blues snage”, natjecanja “Croatian Blues Challenge” (s kojeg pobjednici odlaze na ponajveće svjetske blues festivale – “International Blues Challenge” u Memphisu te “European Blues Challenge”) te “Zagreb International Blues Festivala”.

  Šećer za kraj je odlična suradnja Spone i “Zagrebačkog kvarteta”, jednog od najstarijih i najpriznatijih svjetskih gudačkih kvarteta. Spona već petu godinu u nizu organizira njihov tradicionalni koncertni ciklus – “Zagrebački kvartet @ HGZ”.

  U 2014. godini naši su izvođači bili izuzetno produktivni i uspješni: objavili smo petnaest albuma (devet studijskih i šest kompilacijskih), devetnaest singlova, sedam maksi singlova / EP-a te više od trideset spotova.

  I ubuduće namjeravamo nastaviti istim tempom, imamo nekoliko novih ideje već za iduću godinu, a za sve Vaše prijedloge, kritike, pitanja, pohvale i sugestije naši su Vam kontakti uvijek dostupni.

  Želimo Vam sretnu i uspješnu glazbenu 2015. godinu,

  Siniša Bizović / Tomislav Kralj

  YouTube – Gretta feat. Geby – Malena