• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  SMAK – Ušće, Beograd, 20.06.2015.

  SMAK – Ušće, Beograd, 20.06.2015.

  SMAK – Ušće, Beograd, 20.06.2015.

  Spektakl bez euforije

  Verni prijatelji i fanovi legendarnog i voljenog sastava SMAK, nakon uspešnog koncertnog revivala grupe u beogradskoj “Areni”, nestrpljivo su čekali novu priliku da “uživo” posmatraju Točka i ekipu. Subota veče, vrlo lepo vreme i idealan ambijent uz prisutnih više od 15 000 posetilaca, raznih starosnih dobi, sve u svemu uslovi za spektakl bili su tu na jednom mestu. Istakao bih vrlo ubedljiv nastup kragujevačke grupe Epilog, koju predvodi Dragan Urošević – Uroš nekadašnji gitarista i autor originalne postave Osvajača, čiji show je više nego dobro zagrejao prisutni auditorijum pred nastup glavnih vedeta, koji tokom kompletne karijere svojim načinom ponašanja, nikada nisu pokazivali da su zapravo zvezde u prenosnom značenju pomenute reči.

  Točak je bio ne samo “dirigent” izvođačke predstave, već i osoba koja je najavljivala repertoar koji će biti izveden, isto kao što je to bio slučaj u “Areni”. Smak su svirali oko 2 sata i 20 minuta, u postavi su imali i podršku dve pevačice i jednog pevača u pozadini, a Dado Topić kao specijalan gost je pozdravljen od publike, otpevavši sa grupom dve pesme, između ostalih i nekada veliki jugoslovenski hit “Na Balkanu”.

  Uloga Najde kao soliste bila je znatno manja, a Boris Aranđelović pokazao je, da što je stariji, vokalno je sve sigurniji. Smak sam za života gledao puno puta, ali se ne sećam da je Borisova vokakna rola toliko bila izražena i ubedljiva kao što je ove večeri bio slučaj. Na bini, tradicionalno “statičan”, ali uživo nepogrešivo siguran, liričan i emotivan. Na repertoaru grupe bile su i neke pesme, koje su na zadovoljstvo publike ponovo “ubačene” u listing, kao što je “Mračni mol” sa prvog albuma. Zvuku sa bine nema se posebno šta zameriti, no sam redosled songova, odnosno repertoara, kao i motorika priređenih pesama, nisu “disali” kao jedan organizam te publika, iako je žarko želela, nije uspevala izraženije da učestvuje u samom koncertu. To je ujedno i najveća “zamerka” nastupu grupe, i čini se da je ona mogla biti relevantnije prebrođena. Svi ostali detalji, potvrdili su visoke tehničke i izvođačke standarde ekipe koju je Točak očekivano mudro predvodio, pokazajući, bar se tako videlo iz publike, da nije tokom večeri bio “najraspoloženiji” ili posebno zadovoljan. No, moguće je da me utisak vara.

  Smak su još jednom potvrdili da su koncertno i svirački ubedljiv sastav. Svojim fanovima su priredili još jedan spektakl, istina bez dodatne euforije i bez spektakularnog “završnog” udarca.

  Fotografije: WOOD

  Reporter:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33
  11080 Zemun, Srbija