• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  SEED HOLDEN – Soldier On

  SEED HOLDEN – Soldier On

  SEED HOLDEN – Soldier On / Croatia Records, 2020 / CD, Dig / singer-songwriter, Americana, folk / Hrvatska

  Valpovčanin na privremenom radu u Berlinu – Seed Holden (pravim imenom Ljudevit Ivić) – po potpisivanju ugovora sa izdavačkom kućom Croatia Records, oglasio se novim autorskim albumom – “Soldier On“. U pitanju je kantautorski rad Seed Holdena kojeg zovu i “hrvatski princ melankolije“. Sve pjesme sa albuma napisao je, izveo i producirao sam, Seed Holden. Album je sniman u Valpovu, u Tisnom i u Berlinu, a masteriring je uradio Goran Martinac u Croatia Records Studiju.

  Seed Holden je do sada snimio dva albuma, nekoliko EP i nekoliko single izdanja. Ne može se baš reći da je “početnik” na muzičkoj sceni, ali je tek ovim izdanjem dobio priliku da ga upozna veći krug muzičkih konzumenata.

  DiskografijaScript (Self-released, 2016) ; The Fall Of My Youth (Self-released, 2018) ; Soldier On (Croatia Records, 2020)

  Na albumu “Soldier On” sarađivali su – Seed Holden (vokal, gitara) ; Clara von Lampe (violina, 2,7) ; David Ingleton (banjo, 5) ; Dino Lujo (električna gitara, 7) ; Matija Kovačić (truba, 3) ; Matko Kantolić (klavir, 5) ; Tomas Peralta (pedal steel, 5) ; Simeon Loth (bass, 2) ; Luka Ižaković (bubnjevi, 2,5,7)

  Uvijek je dobro, na početku svakog novog upoznavanja, čuti riječ samo autora: “Na albumu sam počeo raditi u rujnu prošle (2019.) godine, kada sam se iz Berlina, na koji tjedan, vratio u Hrvatsku. Imao sam dosta novog materijala, pa sam u sobi postavio opremu za snimanje i sve ispričao mikrofonu. Jedina ideja kako bi novi materijal trebao zvučati je bila ta da ga odsviram na klasičnoj gitari (rezultat intenzivnog slušanja Cohena i Howarda) – sve ostalo došlo je usput i samo se kristaliziralo. Nakon što su nastali kosturi pjesama, usljedilo je standardno nadosnimavanje i lickanje koje je trajalo sve do kraja ožujka 2020. godine. Ponovo sam se odlučio za home made / lo-fi pristup, jer smatram da na taj način mogu najbolje doprijeti do svojih slušatelja. Što je manje prepreka, od izvora do prvog uha, to je i iskrenije – barem za sada, u mome slučaju. Većina pjesama sa albuma snimljene su u Valpovu, a neki dijelovi u Tisnom i u Berlinu“, pojasnio nam je Seed Holden.

  Album “Soldier On” premijerno predstavljanje imao je putem raznih digitalnih servisa. Sada, sa etiketom firme Croatia Records, ima i hard copy izdanje. Sada je to ono “pravo“. To znači da je već “prošao” sud stručnjaka koji su prosudili da je ulaganje u tog mladog umjetnika opravdano. Mislim da je Seed Holden to ovih djelom i dokazao.

  Album sadrži devet autorskih pjesama. Zvučnom slikom dominira čist i jasan glas Seed Holdena koji pjeva na engleskom jeziku i sam sebe prati na akustičnoj gitari. Od pjesme do pjesme, uključuju se gostujući muzičari, nikada ne narušavajući osnovnu zvučnu sliku kojom dominiraju glas i gitara Seed Holdena. Zvuk je u procesu miksa i masteringa postavljen tako da imate osjećaj da vam Seed Holden pjeva i svira u vašoj sobi. To daje prisnu i intimnu atmosferu u slušanju njegove muzike.

  Mogu dodati da je Seed Holden uspio izgraditi jedinstven muzički izražaj koji mu daje neophodnu unikatnost i prepoznatljivost – veoma bitne odrednice kako bi se na njima gradila izvjesna muzička karijera. Sve dalje je do samog Seed Holdena – do njegove kreativnosti i istrajnosti.

  Seed Holden – “Soldier On” – 1. Pay ; 2. Royal Canal ; 3. Two And a Half Days ; 4. Wedding Player ; 5. White Lamb ; 6. Rabbit Hole ; 7. Henry Street ; 8. Veni, Vidi, Vici ; 9. Sedmica

  https://www.facebook.com/SeedHolden / https://www.deezer.com/hr/album/189766582 / https://seedholden.bandcamp.com /

  YT – Seed Holden – Pay

  YT – Seed Holden – White Lamb

  YT – Seed Holden – Henry Street