• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  SAN DI EGO – San Di Ego

  SAN DI EGO – San Di Ego

  SAN DI EGO – San Di Ego / CD / Dallas Records, 2014. / hard rock / SLOVENIA

  Slovenačka skupina, San Di Ego, nakon nekoliko uspješnih single izdanja, uobličila je svoj kratkotrajni zajednički rad izdavanjem istoimenog (Self titled) albuma za Dallas Records. Radi se o čistom hard rock albumu, koji upotpunjavaju i uspjele rock balade. Skupina je na album stavila i jednu obradu – pjesmu “Stayin’ Alive”, u originalu izvedenu od strane skupine Bee Gees.

  Album uglavnom sadrži autorski materijal koji potpisuje vokal skupine, Sergej Škofljanec. Muzički, pjesme se oslanjaju na provjereni zvuk koje su gradile velike hard rock svjetske skupine. Tekstovi, pjevani na slovenačkom jeziku, osim covera koji je na engleskom, ljubavni su, a u nekim pjesmama i društveno kritički intonirani.

  U zaključku, može se reći da su San Di Ego snimili odličan hard rock album – zasnovan na čvrstim riffovskim pjesmama, nježnim baladama, kao i na prijemčivim kompozicijama. Osigurali su si dobar prijem u javnim medijima, a vjerujem, prava vrijednost njihovih pjesama pokazat će se na nastupima uživo.

  San Di Ego - CD


  SAN DI EGO – Biografija

  San Di Ego je novije ime na slovenačkoj rock sceni. Međutim, gledajući minuli rad članova ove skupine, radi se o starim i mnogostruko provjerenim muzičarima.

  San Di Ego band 2

  Sergej Škofljanec je u skupini San Di Ego glavni vokal – klasični je rocker, vokal, gitarista i klavijaturista. Već petnaest godina se druži sa muzikom – 1992. godine je osnovao cover band imenom Razvaline ; 2000. se pridružio skupini Requiem u ulozi pjevača (albumi “Zadnja molitev” / “Fallen angel”) ; u skupini Iron Median (Iron Maiden tribute band) bio je vokal ; a vokal, gitarist i klavijaturist u velenjskoj skupini Ave (jednoj od najstarijih rock skupina Slovenije) ; 2013. godine pridružio se skupini San Di Ego…

  Matic Ajdič je u skupini San Di Ego gitarista i prateći vokal – muzičku priču počinje svirajući klavir, a od šeste godine mijenja ga gitarom ; slijede svirke u raznim garažnim skupinama ; ozbiljniji rad počinje u skupini Make up 2 ; sa skupinom Billysi snima dva albuma ; najveća prelomnica u njegovoj karijeri bio je rad uz odličnog pjevača i muzičara, Samuel Lucasa. Matic, po duši “hard rocker”, osnovao je skupinu C4. Skupina San Di Ego služi mu za plasiranje njegovih muzičkih ideja.

  Martin Rozman svira bass gitaru i prateći je vokal – sa šest godina uči svirati klavirsku harmoniku u muzičkoj školi Ljubljana – Moste. Kasnije prelazi na akustičnu gitaru ; prije dvanaest godina počinje učiti sviranje bass gitare kod profesora g. Ladislava Rebreku (člana Big Banda RTV Slovenija) ; prva rock skupina u kojoj svira je Rock Mania, a slijedi je hard rock skupina Bad Nest, s kojim pravi i prve studijske snimke ; profesionalno svira u latino skupini Gaucho ; krajem devedesetih je u pop skupini Kantor (izdaju album “1998”) ; 2000. godine je član skupine Samson (izdaju album “Vsak tvoj koščet telesa”) ; slijedi rad u skupinama Lunapark i Billy’s Private Parking” (Billysi), sa drugopomenutom snima četiri studijska albuma (“Modra pravljica”, “Insomnia”, “Magia”, “Bite me”). HM (heavy metal) svira u skupini Requiem (album “Fallen angel”) ; najveća želja mu se ispunila kada je 2013. godine postao član skupine San Di Ego…

  Jure Doles je bubnjar – bubnjeve svira od devete godine života ; prvo je član duhačke skupine Kovinoplastika Lož ; 1998. godine bio je član Međunarodnog simfonijskog orkestra mladih (YIMSO) ; prva pop skupina zvala mu se By the way, a potom su išle ostale: Princeps, Babilon, Rock Shock, Mary Rose, bio je i u pratećoj skupini Johna Lawtona – bivšeg pjevača skupine Uriah Heep. Danas, također, djeluje u mnogobrojnim skupinama…

  www.sandiego.si/ / www.facebook.com/SanDiEgoBand

  YouTube – SAN DI EGO – To je to (za ta denar)

  YouTube – SAN DI EGO – Zadnji Cent (Official Video)

  Autor priloga:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com