• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  S.A.R.S. – Poslednji album

  S.A.R.S. – Poslednji album

  S.A.R.S. – Poslednji album / Dallas Records, Lampshade Media, 2016 / CD / pop, rock / Srbija

  Grupu S.A.R.S. (Sveže amputirana ruka Satriania) osnovali su u Beogradu, 2006. godine – Dragan Kovačević – Žabac i Aleksandar Luković – Lukac. Naredne godine snimaju pjesmu “Buđav lebac”, koja gotovo trenutno postaje internet megahit s preko 3,6 miliona klikova na YouTubeu.

  Svoj prvi album jednostavnog naziva, “S.A.R.S.“, izdaju 2009. godine (PGP – RTS), a osim “Buđav lebac”, kao hitovi su se pokazale i pjesme “Ratujemo ti i ja”, “Ana”, “Rakija” i “Debeli lad”, za koje su snimljeni i spotovi (album je dostupan za free download).

  Svoj drugi album, “Perspektiva” izdaju na prvi dan 2011. godine i nude ga u saradnji s MTV-em kao besplatan download (skinut više od 70 000 puta). Veliki hitovi sa ovog albuma su pjesme “To rade” i “Mir i ljubav”, za koje su i snimljeni i spotovi.

  Marta 2013. godine izlazi im treći album, “Kuća časti“. I ovaj album je postavljen na free download . Na tom albumu se pojavljuju četiri saradnje: Alejandro Buendija (Saša Antić – TBF) u pjesmi “Malo mi je falilo”, Shamso69 iz Brkova u pesmi “Ti, ti, ti”, Dial-up Lama iz Bolesne štenadi u pesmi “Mir u svetu” i crnogorski duo Who See u pesmi “Bojana”.

  Četvrti album je izašao januara 2014. godine i zove se “Ikone pop kulture” (album je dostupan za free download).

  Tokom 2015. godine S.A.R.S. izdaju album uživo – “Mir i ljubav – Live” (Dallas Records).

  Pred nama se ovih dana pojavio i peti (studijski) album ove grupe, “Poslednji album” (Dallas Records, Lampshade Media, 2016).

  Link za besplatni download gore pomenutih albuma je – (na web adresi) www.sarsbend.com/download .

  Članovi grupe S.A.R.S. su: Žarko Kovačević – Žare (vokal) ; Aleksandar Luković – Lukac (gitara) ; Sanja Lalić (prateći vokal) ; Nenad Đorđević – Đole (bass gitara) ; Boris Tasev – Bora (klavijature, harmonika) ; Tihomir Hinić – Tile (bubnjevi) ; Nebojša Pavlović – Neca (truba).

  U deset godina postojanja, uz četiri studijska i jedan album uživo, uz mnogo video spotova i uz više od 350 koncerata, grupa S.A.R.S. nametnula se kao jedna od najtraženijih grupa na prostoru ex-YU.

  SARS - Omot

  Grupa je sama objasnila naziv svog novog albuma. Glasine da grupa prestaje s radom nakon objavljivanja “Poslednjeg albuma” nisu tačne. Članovi grupe smatraju da su albumi zastarjeli format, pa će u budućnosti nastaviti objavljivati samo singlove. Smatram da je ovo ispravan poslovni potez i da će ga sve više i više primjenjivati i drugi muzičari.

  Iz njihovog primjera mogli su naučiti i drugi bendovi. Sve svoje dosadašnje albume dali su na besplatni download. Time su okupili veliku armiju sljedbenika, a sve su to “naplatili” odlično posječenim koncertima. Naravno, zasluge za uspjeh i izvan granica Srbije nosi i njihova muzika.

  Pjesme sa albuma “Poslednji album” većinom su pop zvuka, a tekstovi ljubavnog opredjeljenja. Pjesme “Diploma” i “Istok – zapad” su angažirane i daju oštru kritiku društvenog trenutka kojem svi svjedočimo. Moj adut je pjesma “Tvoj čovek”.

  S.A.R.S. (Sveže amputirana ruka Satriania) su ovim albumom učinili dobar posao. Očito je da su u njegovom stvaranju uživali, a uživat će i oni koji će slušati ovih 9 pjesama. Rekoh 9 pjesama, koliko ih album i broji, jer na njemu nema promašaja (praznog hoda). Nestrpljiv sam pratiti naredne projekte ove grupe obzirom na najavljeni novi pristup svojim obožavateljima. Neka im je sa srećom.

  Dallas Records - logo

  S.A.R.S. – “Poslednji album” (Slušati na sopstvenu odgovornost) – 1. Pepeo ; 2. Glupost (feat. Ničim izazvan) ; 3. U se’ na se’ (feat. Kandžija) ; 4. Da imam ; 5. Diploma (feat. Bishke) ; 6. Trula jabuka ; 7. Istok – zapad (feat. Kriki – Mortal Kombat) ; 8. Razgulijana ; 9. Tvoj čovek

  www.facebook.com/sarsbend / sarsbend.com

  YouTube – S.A.R.S. & Ničim izazvan – Glupost

  YouTube – S.A.R.S. – Pepeo

  .
  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .
  .