• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  ROKENROL U KANDŽAMA INTERNETA – Promocija knjiga u Torontu (Kanada)

  ROKENROL U KANDŽAMA INTERNETA – Promocija knjiga u Torontu (Kanada)

  ROKENROL U KANDŽAMA INTERNETA – Promocija knjiga u Torontu (Kanada)

  Zeleno svetlo se upalilo – potvrđena je promocija dvaju knjiga iz edicije “Rokenrol u kandžama Interneta” koja će se održati u Torontu, Ontario, Kanada, 26.07.2019. godine od 20.00h u klubu Oscars Roadhouse. To veče sviraće i kanadska rock grupa Many More. Autori pomenutih knjiga su Predrag Jovanović i Branimir Bane Lokner, već odavno znana imena sa srbijanske rock scene.

  Autori knjige poručuju – “Biće nam velika čast da se upoznamo sa majstorima rokenrola iz Kanade. Da napravimo i neku razmenu kako to već dolikuje. A za vreme trajanja promocije prisutnima će biti predstavljena “play” lista koju im mi sastavljamo. Imaće Kanađani priliku da čuju kako mi ovde prašimo. Ah, da ne zaboravimo – bit će pročitane neke pesme iz edicje “Seljobriti”, autora Branislav Bašić Pekar. Da ljudi dobiju potpunu sliku trenutka u kome se RnR nalazi. Aca Bašić, organizator, nema ni predstavu koliko smo mu zahvalni. Ludnicu ćemo napraviti. Kroz jednu rečenicu da vas upoznamo i sa Acom – ‘Mislio sam plakate i flajere i na crkve da stavljam, ali sam se setio da su ovo đavolja posla’. Apsolutno, to je ON. Sve je rečeno – dovoljno, kratko, jasno.

  Rokenrol u kandžama Interneta – autora Predraga Jovanovića i Branimira Loknera

  Tekst knjige suočava aktere ovdašnje muzičke priče, sastave i izvođače, sa njihovim prihvatanjem novog, ali već sveprisutnog načina promocije i prezentacije svojih radova i karijere u novonastalim okolnostima, gde prisutvo u on line medijima predstavlja najvažniji način trasiranja puta i poruke od artista do neposrednog konzumenta. Kako se ko i na koji način snalazi u svemu tome, da li veći efekat u reklamiranju “proizvodiInternet sa svojim “mrežama“, ili oni stari, godinama egzistirajući mediji? Da li TV, radio i novine polako prepuštaju svoj značaj Internetu, saznaćete iz brojnih odgovora, analiza, razmišljanja prisutnih u ovoj knjizi. Rokenrol u kandžama interneta je obavezno štivo i vodič kroz savremeni trenutak novog načina promocije ne samo rock kulture. Sve intervjue je priredio Predrag Jovanović, a sve tekstove o izvođačima napisao je Branimir Lokner.

  Koncept kao i teme postavljene u knjizi Rokenrol u kandžama Interneta, naišle su na snažan odjek i reakciju javnosti, koja je prepoznala aktuelnost i značaj tumačenja i odnosa novog načina promocije putem on line varijanti, od strane aktera ovdašnje (rock) muzičke priče. Predstavnici različitih generacija su iz svog ugla davali odgovore na pitanja, veoma dobro razumevši i prihvatajući da je pred svima njima i nama jedno novo vreme sa drugačijim parametrima tretiranja promocije muzičkog dela, izdanja, te marketinga koji se odnosi na karijeru sastava i izvođača.

  Rokenrol u kandžama Interneta 2 – autora Predraga Jovanovića i Branimira Loknera

  Ta, druga knjiga, nastavlja tamo gde se stalo sa prvom knjigom, tačno godinu dana nakon njenog izlaska, ali zaokružuje i završava postavljeni i ponuđeni koncept, u kojem su učestvovali predstavnici muzičke scene u Srbiji i, jednim manjim delom, u dijaspori.

  Rokenrol u kandžama Interneta 2, za razliku od prve knjige, sadrži i jedan dopunjeni segment, gde su predstavnici, šire posmatrano, ovdašnje muzičke i kulturološke scene, svojim kratkim odgovorima i razmišljanjima (a pitanja koja su im postavljena ticala su se oblasti ili zanimanja kojima se bave), davali sugestije i odgovore koji iz njihovog ugla dopunjuju sliku o ulozi Interneta u onim oblastima kojima se bave. Veliko nam je zadovoljstvo što su našli vremena i mesto u knjizi popunili svojim odgovorima i razmišljanjima internacionalno priznati producent Voja Aralica i glavni čovek koncertno-promotivne kuće Long Play, Zoran Vulović Vule.

  Rokenrol u kandžama Interneta 2, bogat je urađenim intevjuima i napisanim tekstovima, gde su predstavnici četiri generacije ovdašnje muzičke scene svojim prisustvom pružili doprinos da na kraju sve postavljeno deluje u najvećoj meri profesionalno, koliko je to, naravno, moguće u ovim uslovima. Mi im se od sveg srca zahvaljujemo, pozdravljajući i one pojedince i predstavnike bendova koji su, iz više ili manje opravdanih razloga, odbili da učestvuju i budu deo ove knjige.

  Promocije knjiga iz serijala Rokenrol u kandžama Interneta, održane su u više od trideset mesta i gradova u Srbiji, a planirano je da taj trenutni rekord uskoro bude i oboren. Verujem da će vam odgovori ovde prisutnih aktera, kao i priređeni tekstovi, biti dovoljno zabavni, interesantni i prihvatljivi. A dotle, uživajte, naravno, u globalnoj Internet mreži. (Branimir Lokner)

  U planu je objavljivanje još jedne knjige (br. 3) sa istom temom, koja bi obuhvatala predstavnike muzičke scene iz regiona, odnosno, ex-YU teritorije, ali bez Srbije. Mislimo da su pitanja postavljena u prvoj i ovoj drugoj knjizi aktuelna za jedan vremenski period, a kako se naročito u Internet sferi stvari brzo menjaju, neka od ovde postavljenih tema će verovatno biti u izvesnoj meri preoblikovana.

  https://www.facebook.com/ManyMoreBramalea / https://www.facebook.com/RnRRecordsTMM /

  Predrag Jovanović
  RnR Records, Zemun