• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  ROK APOTEKA – Kišobran za snove

  ROK APOTEKA – Kišobran za snove

  ROK APOTEKA – Kišobran za snove / FidBox, 2022 / CD, Dig / rock / Srbija

  Bend Rok Apoteka formiran je davne 1993. godine u Užicu, u rodnom gradu današnjeg frontmena, pjevača i gitariste, Ivana Bošnjakovića. On je u još srednjoškolskim danima, sa prijateljima iz ulice, osnovao taj bend. Zanimljivost je ta što je prvi pjevač tog benda bio Ivan Bosiljčić Bosa, danas proslavljeni glumac. Pored Ivana Bošnjakovića, drugi gitarista bio je Ivan Bošković, današnji frontmen benda Organizam iz Beograda, kao i Vojkan Aleksić koji je i dalje aktivan kao studijski i klupski bubnjar širom zapadne Srbije.

  Sada već više od 20 godina u Novom Sadu, oko 2018. godine, Ivan Bošnjaković dolazi na ideju da opet okupi bend i da pod starim imenomn, Rok Apoteka, krene sa autorskim radom. Tokom nekoliko godina, u studiju je snimljeno više od dvadesetak pjesama. Uporedo, sa tim bendom svira na brojnim konceratima, festivalima, moto žurkama, klupskim svirkama… Ipak, ono čime se bend najviše ponosi su humanitarni koncerati i svirke.

  Nakon predstavljanja benda Rok Apoteka sa single video izdanjem “Vukovi samotnjaci“, zvanično je objavljen i njegov prvi album, “Kišobran za snove“, na kojem se nalazi deset autorskih pjesama.

  DiskografijaKišobran za snove (FidBox, 2022)

  Rok Apoteka su – Ivan Bošnjaković (vokal, gitare, bass) ; Vlatko Popović (klavijature) ; Miroslav Majkić (bubnjevi, udaraljke) – uz gostaVivien Kurtović (violina, 5)

  Muzika ovog albuma nastajala je nekoliko godina. Izdavanje albuma dodatno je usporila i nepovoljna situacija sa Covid 19 pandemijom. Ipak, upornost vođe benda Ivana i bezrezervna podrška od strane izdavačke kuće FidBox, doveli su do toga da ovaj album ugleda svjetlo dana.

  Muziku svih pjesama sa albuma potpisuje Ivan Bošnjaković, kao i tekstove istih, osim za pjesme br. 3 i 9 – potpisuje ih Dušan Novaković i za pjesme br. 5 i 7 – potpisuje ih Emil Bačik. Pjesme su zanatski odličnu urađene i nema im se što zamjeriti. Istakao bih odličan ritam pjesama koji inicira neizbježne plesne pokrete tijelom svakog njihovog slušatelja. Melodijski, pjesme naginju ka vodama pop muzičkog izraza. Ivan Bošnjaković muziku svog benda sam definiše kao retro rock podržan dobrim riffovima i nezaboravnim refrenima. Nemam razloga ne složiti se sa ovim njegovim konstatacijama.

  Dug period čekanja da se album “Kišobran za snove” objavi, rezultirao je promjenom članstva tako da bend Rok Apoteka sada, u novoj postavi koja djeluje već dvije godine, čine: Duška Jakšić (vokal) ; Ivan Bošnjaković (vokal, gitare) ; Kristina Jevtović Kika (klavijature) ; Nemanja Necić (bass gitara) ; Sebastijan Šimunović (bubnjevi). Ova postava već vrijedno radi na pjesmama za novi album. Bit će interesantno čuti kakvu promjenu u zvuku će donijeti novi članovi benda. Pozitivnu, nadam se.

  Rok Apoteka – “Kišobran za snove” – 1. Kišobran za snove (feat. Alisa Jablanov) ; 2. Bajkeri ; 3. Vukovi samotnjaci ; 4. Linda ; 5. Ti si najbolja bila ; 6. Zemlja (feat. Zlatko Karavla, Griva) ; 7. Sama (feat. Alisa Jablanov) ; 8. Ostajem sam ; 9. Krila leptira ; 10. Ne žuri kroz život

  Foto – logotip

  https://www.facebook.com/rokapoteka / https://orcd.co/x5mqq4p /

  YT – Rok Apoteka & Zlatko Karavla, Griva – Zemlja

  YT – Rok Apoteka- Vukovi samotnjaci