• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  PSIHOMODO POP – Original Album Collection

  PSIHOMODO POP – Original Album Collection

  PSIHOMODO POP – Original Album Collection

  Croatia Records ponosno predstavlja šesto izdanje u ediciji “Original Album Collection”, peterostruki box set originalnih albuma jednog od najboljih punk rock bendova s ovih prostora, Psihomodo Popa. Riječ je o ediciji u kojoj se unutar box setova objavljuju neka od najvažnijih originalnih izdanja najboljih bendova i autora iz naše bogate glazbene povijesti.

  Psihomodo Pop 01Psihomodo Pop je jedan od najznačajnjih hrvatskih punk rock bendova, koji je nastao 1983. godine dolaskom Davora Gopca iz kultnog benda Klinske Pomore u underground bend Neron, koji tada mijenja ime u današnji Psihomodo Pop. Psihomodo Pop svoj glazbeni izričaj gradi na čvrstim post punk rock temeljima, a od samih početaka im je bila važna odrednica; žestoki i uvjerljivi koncertni nastupi, koji se mogu usporediti sa samim Rolling Stonesima, Ramonesima, Iggy Popom, odnosno očitim uzorima Psihomodovaca.

  Box set sadrži pet studijskih albuma Psihomodo Popa počevši od debut albuma “Godina zmaja” (1988.), a nastavivši se s albumima “Sexy magazin” (1990.), “Tko je ubio Mickey Mousea?” (1992.), “Srebrne svinje” (1993.) i “Unpljugd” (1995.).

  Prvi album “Godina zmaja” Psihomodo Pop objavljuje nakon pet godina postojanja, 1988. godine. Na albumu se našlo 13 pjesama, od kojih su većina postali evergreenovi, među kojima su “Kad sam imao 16”, “Nebo”, “Frida”, “Ramona”, “Ja volim samo sebe”, “Telegram Sam” i mnoge druge. Hit pjesma “Ja volim samo sebe” u brojnim je novinskim anketama proglašena pjesmom godine, a engleska verzija pjesme sa spotom “I’m In Love With Gobac” bio je prvi video spot sa ovih prostora emitiran na MTV-u. Psihomodo Pop je na tom albumu obradio pjesme od nekih svojih idola uključujući Ramonese, T-Rexa i Loua Reeda. Već tada su pokazali veliki autorski potencijal, Davor Gobac postaje jedan od najprepoznatljivijih frontmana na ovim prostorima, a njihovi koncerti najekscentričniji. U međuvremenu, Psihomodo Pop oduševljava koncertima na svjetski poznatim pozornicama (Paradiso, Milky way), 1990. godine odlaze na tromjesečnu turneju po tadašnjem SSSR-u gdje su održali šezdesetak rasprodanih koncerata, a kruna godine je nastup sa svjetski poznatom punk rock grupom, ujedno i velikim uzorima Psihomoda, legendarnim Ramonesima, na koncertima u Ljubljani i Zagrebu. Iste godine bend objavljuje album “Sexy Magazin” kojeg kao i prvi album, produkcijski potpisuje Ivan Piko Stančić. Album je kompletno autorski, a iznjedrio je hitove kao što su “Sexy magazin”, “Pinokio” i “Bomba”.

  Psihomodo Pop 02Nakon dvije godine, Psihomodo Pop objavljuje treći album “Tko je ubio Mickey Mousea?” s 12 pjesama pod produkcijskom palicom Ivana Pika Stančića kojem se pridružuje i Saša Radulović Sale. Na albumu su se našle tri obrađene pjesme “Ramonesa”, a među najpoznatijim pjesmama s tog albuma su “Volim crtane filmove”, “Da nam živi rad”, “Petice” i “Wunderkind”. Već iduće godine objavljuju novi album “Srebrne svinje” s brojnim hitovima “Osjećam se haj mozak baj baj”, “Gad”, “Natrag u garažu”, “Starfucker”, “Srebrne svinje” i “Psihomodo Pop”. Produkciju potpisuju Saša Radulović i ostali članovi benda. Spot za pjesmu “Starfucker” pod redateljskom palicom Radislava Jovanova – Gonza je 1994. osvojio nagradu Oktavijan na Filmskom festivalu u Zagrebu, te nagradu Porin za najbolji spot 1995. godine.

  Posljednji album u ovom box setu objavljen je 1995. godine, a riječ je o albumu “Unpljugd”. Za pjesmu ‘Natrag U Garažu’ Gonzo je režirao video spot koji je 1996. godine bio najemitiraniji video spot na HTV-u kao i na drugim TV postajama. Na albumu su u unplugged izdanju odsvirali neke od najvećih dotadašnjih hitova, ali i obradili dvije pjesme “Waiting for my man” Lou Reeda i “You gotta move” Freda McDowella (koju su proslavili Rolling Stonesi). Produkciju potpisuje Žarko Fabek. Nakon albuma slijedi njihova najuspješnija turneja s gotovo svim rasprodanim koncertima, a ‘Unpljugd’ postaje najslušaniji i najprodavaniji album Psihomodo Popa do tada.

  Svaki CD nalazi se u kartonskom ovitku baš kao i na originalnom LP-u ili CD-u, a uz pet CD-ova na kojima se nalazi čak 68 pjesama, box set sadrži i bogato opremljenu knjižicu s kompletnom grafičkom opremom originalnih ploča i CD-ova. Svi albumi su digitalno remasterirani tako da će svi poznavatelji ovog kultnog benda, kao i mlađe generacije koje će ga tek otkriti, uživati u sjajnom zvuku.

  Cijena peterostrukog box seta s knjižicom je samo 99 kuna, a box set se može naći u svim trgovinama Croatia Recordsa, ostalim glazbenim trgovinama te kod naših trgovačkih partnera.