• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  ORLEK – Unterzug

  ORLEK – Unterzug

  ORLEK – Unterzug / Alpen – Balkan groove

  Kjer se alpska poskočnica sreča z melanholijo panonske ravnice, kjer odprto slovensko srce začuti veter z mediterana, ki prinese temperament Balkana, in ta trči ob pokončnost zasavskih rudarjev, nastane groove, ob katerem vsakega zasrbijo pete. To je čarovnija devetih temperamentnih fantov, ki ustvarjajo pod imenom Orlek.

  Orlek - CDZasavska Knap’n’roll zasedba Orlek je ob 25. letnici svojega delovanja posnela nov Alpen – Balkan groove album z naslovom “Unterzug”. Za razliko od klasičnega knap’n’roll programa so tokrat Orleki zaigrali akustično. Na albumu so pesmi iz celotnega obdobja ustvarjanja, posnet pa je bil pod kozolcem na kmetiji Kos z Razborca pri Zagorju. Sicer je bil album izdan že lansko leto, bo pa po Sloveniji zakoral šele v 2015. Razlog: takoj po rojstvu, si je zlomil nogo in zato ni mogel na obhod po domovini. Res je, pevec skupine Vlado Poredoš, si je takoj po izidu zlomil nogo in tako so morale tudi promocijske in koncertne aktivnosti ostati na prisilni bolniški.

  Orleki so zdaj v polni postavi in komaj čakajo, da se z novim materialom predstavijo Sloveniji. Več informacij o prihajajočih nastopih lahko dobite na njihovi spletni strani www.orlek.com .

  Potem, ko je lansko leto skupina Orlek, ob svoji 25. letnici, prejela najvišjo nagrado za kulturo v Občini Zagorje ob Savi, PLAKETO dr. Slavka Gruma za izjemne dosežke na področju kulture v daljšem časovnem obdobju, takšno plaketo prejme letos njihov harmonikar Jure Tori. Jure je že v zasedbi skupine Orlek postal zelo razpoznaven s svojo virtuozno harmoniko, pred desetimi leti pa je začel tudi samostojno kariero, s katero se je za vedno zapisal kot eden najustvarjalnejših in najizvirnejših harmonikarjev v Sloveniji. Njegova glasba in zvok harmonike pa zvenita tudi daleč preko meja Slovenije.

  Orleki su – Vlado Poredoš (vokal, mandolina) ; Jure Tori (harmonika) ; Bojan Bergant (kitara) ; Matej Fele (kitara) ; Mitja Tori (akustična bas kitara) ; Nino Mureškič (tolkala) ; Kristijan Adamlje (saksofon) ; Ečo Matko (pozavna) ; Jan Adamek (trobenta).

  Orleki se mudijo te dni:
  Sobota 21.3.2015, Krvavec, ob 12:30 uri
  Sobota 21.2.2015, Maribor, Trg Leona Štuklja, Zlata lisica – podelitev medalj, ob 17:30 uri
  Petek 20.2.2015, Ravne na Koroškem, Kulturni center, ob 20:00 uri
  Sobota 14.2.2015, Pustovanje Vipava, šotor, ob 23:00 uri

  Kontakt:
  Booking – koncerti: Gregor Karer, gregor.karer@gig.si, 031 345 876
  PR – mediji: Andrej Maver, andrej@gig.si, 031 233 262

  www.orlek.com / Orlek – polka-rock-folk-punk

  YouTube – Orlek – Unterzug mix (predstavitev albuma)

  YouTube – Orlek – Čolnišče