• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  ODVOJENA STVARNOST – Prava sreća tek dolazi

  ODVOJENA STVARNOST – Prava sreća tek dolazi

  ODVOJENA STVARNOST – Prava sreća tek dolazi / (Slušaj najglasnije) 2014. / CD / Garage rock/punk rock – SERBIA

  Novosadski sastav Odvojena stvarnost svoje korene ima u 90-tim godinama. Tokom perioda ondašnjeg egzistiranja objavili su i dva albumska ostvarenja – “Samo za sebe” (1993.) i “Čekam” (1996.). Njihova ondašnja izražena urbana psihologija i post punk poruka na kratko je uspela u ne maloj meri da zainteresuje javnost koja je pratila dešavanja na underground sceni, ali sveopšte okruženje i bezizgledna realnost, doprineli su da se njihova karijera postepeno okonča, bez ostavljanja ubedljivijeg traga. Mnogo godina kasnije, sastav je na, može se reći, novom početku, pun elena i energije, kao i želje za suočavanjem sa aktuelnom muzičkom i životnom svakodnevnicom.

  Odvojena stvarnost CD

  Materijal od 8 songova koji je snimljen tokom augusta meseca 2013-e godine, objavljen je za Franjićevu etiketu “Slušaj najglasnije”, i bend koji deluje u formaciji kvarteta, predstavlja se vlastitim viđenjem kombinacije garage i punk rocka, obojenih izraženo socijalnom tekstualnom porukom. U svojim stavovima su dovoljno ubedljivi i jasni, a pomenuta vokalno/sviračka energija boji praktično svaki song sa albuma.

  Nema im se šta zameriti, i s obzirom da se sećam benda iz one prethodne faze, izgleda da su sa novim početkom jasnije u izražajnom i konceptualnom smislu definisaniji, pa i autorski profilisaniji, te prijemčiviji potencijalnom konzumentu.

  www.facebook.com/odvojenastvarnost

  Youtube – Odvojena stvarnost – “Ona kaže”

  Svi zainteresovani za muzičke recenzije
  svoja oficijalna, demo, promo, live…
  izdanja u formi CD, DVD, LP, audio cassette…
  (isključivo fizičke kopije),
  poštom mogu poslati na adresu:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
  e-mail: lokbis@hotmail.com
  Download izdanja se ne recenziraju