• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  NIKOLA ČUBRILO – Going Down The Road

  NIKOLA ČUBRILO – Going Down The Road

  NIKOLA ČUBRILO – Going Down The Road / RnR Records / CDr, digital / blues / Srbija

  Gitarista i pjevač, Nikola Čubrilo, novo je ime u gradu, ali sigurno i ličnost na koju sa dobrim razlogom treba obratiti punu pažnju. Njegov muzički stil asocira na gitarske heroje iz neke ljepše prošlosti, a poređenja, bez obzira na Nikolinu autorsku i izvođačku originalnost, dopiru do sastava Jimi Hendrix Experience i  izvođača poput Stevie Ray Vaughna, Robin Trowera, Frank Marina… Izuzetan instrumentalista, svoje pravo lice pokazuje na stageu, gdje mu svesrdno pomažu Jovan Đukić (bass gitara) i Arsenije Lomić (bubnjevi). Album “Goin Down The Road“, sa devet songova, izdanje je zemunskog RnR Recordsa sa kojim Nikola i ekipa njegovih saradnika debituju, ali takođe, to je i album koji otkriva ogromne potencijale ovog muzičara.

  Nikola Čubrilo je učitelj gitare u Osnovnoj i Srednjoj muzičkoj školi Amadeus, Beograd. Pohađao je Srednju muzičku školu Mokranjac, a dodatno se obrazovao na SAE (School of Audio Engineering) Institute Beograd. Iz Aranđelovca je, a živi i radi u Beogradu.

  DiskografijaGoin Down The Road (RnR Records, 2018)

  Album “Goin Down The Road” snimili su – Nikola Čubrilo (vokal, gitara, autor muzike i tekstova) ; Jovan Đukić (bass gitara) ; Arsenije Lomić (bubnjevi)

  ČubriloČuturilo, ovlaš gledajući, pomislio sam da se radi o Nikoli Čuturilo. Pitao sam se istog trena, od kuda Nikola Čuturilo na nekom od izdanja RnR Recordsa? Detaljnijim uvidom, shvatio sam da je u pitanju drugi muzičar, primjereniji RnR Records etiketi – Nikola Čubrilo. Kada sam tu dilemu riješio – krenuo sam dalje. Malo dalje, naišao sam na nekonzistentnost. Na albumu piše Nikola Čubrilo, a na njegovom YouTube kanalu (radi se o istoj postavi) piše Nikola Čubrilo Bend. Te se stvari moraju iskristalisati. Konfuziju, po svaku cijenu, treba izbjegavati. Ili je onako, ili je ovako.

  Naprijed izrečeno ne umanjuje moj ukupni utisak o muzici sa albuma “Goin Down The Road“. Bendovi koji su na početku svoje karijere imaju nekoliko velikih dilema. Koju vrstu muzike svirati? Kako definisati svoj zvuk? Kako biti drugačiji od ostalih? Kako biti prepoznatljivi? Na sva ova pitanja, Nikola Čubrilo ima pravi odgovor. Opredijelio se za blues – muzički pravac koji svim muzičarima daje dovoljno umjetničkog prostora da se iskažu na svoj način. Zvuk koji njeguje Nikola Čubrilo baziran je na vokalu i tri instrumenta. Za blues sasvim dovoljno. Svoju prepoznatljivost u odnosu na druge bluesere, Nikola gradi svojim osebujnim vokalom i konzistentnim muzičkim materijalom.

  Nikola Čubrilo još uvijek “hvata” poene svirajući uz ovoga ili onoga. Ustrajnim radom, predispoziciju kvalitete već posjeduje, doći će do statusa da se drugi pozivaju na svirku uz njegov bend. Živi bili, pa dočekali. Ljubitelji bluesa imaju moju preporuku doći do ovog izdanja i uživati u njegovom sadržaju.

  Album, “Going Down The Road“, nosi etiketu RnR Recordsa. RnR Records, Zemun, diskografska je kuća koja prvenstveno promovira rock kulturu i to, između ostalog, čini i kroz izdavačku djelatnost. RnR Records su, u prvom redu, Predrag Jovanović i Branimir Bane Lokner (zajedno sa svojim timom – Wood RS, Branislav Bašić Pekar, Zoran Sević, Slobodan Dulović i Rodoljub Avramović). Predrag Jovanović i Branimir Bane Lokner ujedno su i autori edicije (u dva dijela) “Rokenrol u kandžama interneta“. RnR Records polako, ali i sigurno, prave vrijednosti postavljaju na pravo mjesto.

  Nikola Čubrilo – “Goin Down The Road” – 1. Far Away ; 2. Somenthing Between Us ; 3. Hard Ways ; 4. Going Down The Road ; 5. Memories ; 6. Played Out ; 7. Pain and sufferin’ ; 8. Day By Day ; 9. The Illusion

  Foto – Wood RS

  https://www.facebook.com/nikolarockerhttps://www.facebook.com/RnRRecordsTMM / http://rnr.rs /

     

  YT – Nikola Čubrilo Band – Far Away

  Nikola Čubrilo Band – Going Down The Road


  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, BiH