• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  NEKI ROK – Godišnje nagrade za 2021. godinu

  NEKI ROK – Godišnje nagrade za 2021. godinu

  NEKI ROK – Godišnje nagrade za 2021. godinu

  I ove (2021.) godine Asocijacija NEKI ROK nastavlja sa dodelom nagrada uspešnim pojedincima i bendovima u oblasti kulture i muzike.

  U skladu sa simbolom Asocijacije NEKI ROK, palac podignut na gore, koji na prvom mestu označava gest kojim se daje podrška, ali označava i palac na gore za pozitivne životne i društvene vrednosti. Neki rok u tom smislu označava rock muziku, ali i nedefinisano vreme što život i jeste” – rekao nam je osnivač Asocijacije, Goran Šobić Sirano.

  Članovi Asocijacije NEKI ROK su i u 2021. godini odlučili da nagrade one koji istrajavaju u stvaralaštvu. Nagrade su podeljene u sedam kategorija. A dobitnici nagrada su:

  Album godine: BES – „Periferija ljudskosti“

  Spot godine: Repetitor – „Kroz vetar“

  Pesma godine: Zaradsutra – „Vidim“

  Knjiga godine: Igor Marojević – „Ostaci sveta“

  Izdavač godine: PGP-RTS

  Koncert godine: Riblja čorba, Tašmajdan – „Koncert u čast Miši Aleksiću“

  Ukupni doprinos rock’n’roll kulturi: Saša Gočanin, izdavač

  Izdavačke kuće su značajna karika u lancu muzičke industrije, pa je PGP-RTS istaknut kao izdavač godine, prvenstveno zbog boks seta povodom pedesetogodišnjice „YU grupe”, ali i zbog izdavanja albuma mladih bendova – „Dram” i „Underforce”. U izboru za knjigu godine učestvuju knjige i autori koji imaju veze sa rock muzikom. Igor Marojević je ove godine, za roman „Ostaci sveta“, već dobio dve značajne nagrade, nagradu Grada Beograda i nagradu „Meša Selimović“. Koncert Riblje čorbe na Tašmajdanu ima posebnu emotivnu vrednost, posvećen je Miši Aleksiću, pa je ova plaketa indirektno dodeljena posthumno i Miši. Nagradu u ime Riblje čorbe je primila Mišina ćerka Mina Aleksić. Nagradu za ukupan doprinos rock’n’roll kulturi smo posthumno dodelili Saši Gočaninu, vlasniku izdavačke kuće „Take it or leave it“, za životno delo kao izdavaču, novinaru, menadžeru i producentu. Nagradu za Sašu Gočanina primio je Miroslav Stašić u ime Zavičajnog odeljenja Narodne biblioteke „dr. Dušan Radić“ u Vrnjačkoj Banji.

  Pored muzičke zaostavštine koja se redovno emituje i sluša, potrebno je stvarati novu muziku koja će obeležiti aktuelno vreme. Nagradili smo one koji se trude da uvek iznova kažu i naprave novo delo, koji će se boriti da ono ostane zapamćeno u vremenu i bude značajno nekim novim generacijama. Stoga, sa ponosom, ističemo bendove BES, Repetitor i Zaradsutra kao nosioce ovogodišnjih nagrada.“ – dodao je Goran Šobić Sirano.

  Asocijacija NEKI ROK se od 2001. godine bavi očuvanjem i promocijom rock’n’roll-a, kulture, umetnosti i sporta. Za 20 godina postojanja aktivno su pratili domaću rock scenu koja stvara autorsku muziku, bili su podrška u razvoju mladih muzičara i demo bendova, promovisali su kulturu ponašanja i scenskog nastupa, kao i sve pojedinačne uspehe koji su doveli do unapređenja domaće kulturne scene.

  Na sajtu Asocijacije, www.nekirok.com, možete pronaći sve o Asocijaciji i njenim aktivnostima i saradnji. Sajt je ujedno i rock portal na kojem ćete lako ispratiti najave koncerata, novitete, spotove, albume, recenzije, foto izveštaje, festivale, top listu i razne interesantne vesti o domaćem rock’n’roll-u. PalacNaGore za sve buduće uspehe!

  Informacije dostaviliBojan Nikolić i Goran Šobić Sirano