• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  MOZ-SKUP – Viter

  MOZ-SKUP – Viter

  MOZ-SKUP – Viter / Greenwood Studio, 2020 / CD, dig / singer-songwriter / Hrvatska

  Moz-skup kantautorski je projekt iza kojega stoji makarski muzičar i likovni umjetnik Ivo Mozara. Ovaj album je najavljen kao prvi dio albumske trilogije “Viter“. Ivo Mozara je bass gitarista i veteran koji je prošao kroz brojne autorske i cover bendove. Album “Viter” nastao je u saradnji Mozara i makarsko-tučepsko-zagrebačkog producenta Antonina Šimića.

  Ivo Mozara nema web stranicu, nema ni Facebook profil. Učinio je sve da “zatre” bilo kakav trag o sebi. Upravo stoga, ovo gore što napisah o njemu, neka i bude sve (za sada).

  DiskografijaViter (Greenwood Studio, 2020)

  Album su snimili – Ivo Mozara (Guild ak. gitara, Fender Jazz bass, vokal, prateći vokali, maracas, cabasa) – uz gosteVlatko Čavar Brada (Psihomodo pop, el. gitara, 2,9) ; Tea Bošković (Ischariotzcky, trombon, 1,3,15) ; Teo Bušelić (klavijature, 2,5,7,8,9)

  Album je sniman i produciran u Greenwood Studiju u Zagrebu te djelomično u kućnim studijima u zaseoku Šimići i u Tučepima. Kao gosti na albumu pojavljuju se Vlatko Čavar Brada, Tea Bašković i Teo Bušelić. Sve pjesme i aranžmane napisao je Ivo Mozara, a produkciju potpisuje Antonino Šimić.

  Što se tiče muzike sa albuma – opisao bih je kao smireni minimalizam. Pojam minimalizam odnosi se na ujednačenu zvučnu sliku – uspavljujući glas i (skoro) istovjetan ritam. Dominiraju vokal i akustična gitara. Tu i tamo, uskoče razni instrumenti gostujućih muzičara. Gitara, koja je, ponavljam, dominantna, konstantno je svirana punim akordima što dužim slušanjem prelazi u neizbježnu monotoniju.

  Ako netko o muzici ovog albuma misli drugačije, molim, svako ima pravo na svoje mišljenje.

  Moz-skup – “Viter” – 1. Viter ; 2. Toochepin Rock ; 3. Monika i Gljiva ; 4. Ti i ja ; 5. More u buri ; 6. Raskrižje srca i razuma ; 7. Težaci rocka ; 8. Zagreb 90-e ; 9. Na Kačićevom trgu ; 10. Jedan dan i jedna noć ; 11. Dalmatinom za Zagreb ; 12. Otok i snijeg ; 13. Gubitnički par ; 14. Duga smeđa kosa ; 15. Augustin J.u. ; 16. Za Metković ; 17. Mino

  https://www.deezer.com/us/album/191506022 / https://www.facebook.com/antoninosimic / https://www.facebook.com/greenwoodmusicstudio /

  YT – Moz-skup – Viter

  YT – Moz-skup – Na Kačićevom trgu