• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  MILUTIN VANDEKAR – Umro veliki umjetnik

  MILUTIN VANDEKAR – Umro veliki umjetnik

  MILUTIN VANDEKAR – Umro je veliki umjetnik

  – Milutin Vandekar (rođen je 16.03.1924. godine – umro je 29.11.2014. godine u Ženevi) bio je: doktor medicinskih znanosti; klavir i kompoziciju učio na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Od 1950. znanstveni savjetnik Instituta za medicinska istraživanja u Zagrebu; 1967.-84. godine radio u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji u ženevi. Dobitnik je više nagrada za zabavne melodije.

  Milutin VandekarDJELA. Laka orkestralna: Dunjin cvijet, 1948.; Rapsodija za trublju i orkestar, 1951.; Fantazija za rog i orkestar, 1952.; Concertino za klavir i orkestar, 1965.; Suita za klavir, 2 roga, harfu i gudače, 1981. – Koncertantna: Koncert za klavir i orkestar u E-duru, 1984. i dr. – Scenska: Tornado, musical, 1987.; Agata, ah Agata, musical, 1989.; Judita, opera, 1993. – Zabavne melodije: Mala djevojčica; Sretna luka; Ljubav ili šala; Dođi olujo; Volim kišu; Bolero noći; Zagonetka; Dim; Uspavanka mariborskim četvorcima; Ti si moj zavičaj; Pjesma Jadranu; Anela i dr. Masovne pjesme (Pjesme traktorista, Studentska koračnica). Filmska i scenska glazba. (www.hds.hr)

  Milutin “Krešo” Vandekar, narodnim masama, najpoznatiji je po hitu iz 1958. godine. Riječ je o pjesmi “Mala djevojčica (Tata, kupi mi auto)” – autor glazbe: Milutin Vandekar , teksta: Alka Ruben, što je bio jedan od pseudonima Mire Dupelj ; aranžmana: Ferdo Pomykalo. Ta kompozicija izvedena je na festivalu Opatija ’58 od strane Zdenke Vučković i Ive Robića uz pratnju Orkestra Ferde Pomykala.

  YouTube – IVO ROBIĆ – Mala djevojčica (tata, kupi mi auto)