• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  MILAN KROPF – Akustična strana sveta

  MILAN KROPF – Akustična strana sveta

  MILAN KROPF – Akustična strana sveta / Take It Or Leave It Records, 2020 / CD, digital / singer-songwriter / Srbija

  Svoju konciznu biografiju poslao mi je sam autor albuma “Akustična strana sveta” i zašto je ne pročitati kazanu njegovim riječima – “U petom osnovne spoznao sam da imam talenta za muziku, pre svega za ono što me je najviše interesovalo, a to je prenošenje ličnih emotivnih zbivanja na muziku i tekst koji objašnjavaju ta zbivanja. Ovo je, kroz godine koje su se nizale, kao i gitara, ostalo prosto moja potreba, ventil preko kojeg sam regulisao svojevrsni pritisak da bih se u duši osećao nekako lakše i bolje.

  Prvi moj ulazak u studio zbio se 1995. godine, a šest godina kasnije, za produkciju ITMM iz Beograda (koja je ubrzo nakon toga prestala da postoji), izdao sam album “Pamti one dane”. Kao član nekoliko cover bendova, bavio sam se klupskim svirkama, a sa jednim od njih prerastamo u autorski muzički sastav i 2016. godine, sasvim slučajno na moj rođendan, diskografska kuća “Take It Or Leave It Records” objavljuje naš album – John Wayne – ‘Tračak svetla’ . Na njemu se nekako našlo mesta i za tri moje kantautorske kompozicije, od kojih je numera “U njenom džepu” ekranizovana. Druge dve su “Novi film” i “Još uvek brinem za nju”, koje ću najverovatnije snimiti za neki moj budući album.

  Zbog različitih pristupa prema onome što smo očekivali od našeg rada, nemajući nikakvih dilema, napuštam bend i u kruševačkom studiju ‘Košnica’ ostvarujem svoj dečački san, snimam dvadeset pesama kojima sam autor svih tekstova, muzike i aranžmana, sa namerom da snimljeni materijal podelim svojim prijateljima. Na nagovor Zorana Vasića i Miljana Miletića, inače vlasnika ‘Košnice’, poslao sam par pesama Ivanu Rizingeru i vrlo brzo dobio odgovor da Take It Or Leave It Records”, na čelu sa Sašom Gočaninom, želi da objavi moj album. Rizinger je probrao deset numera i tako je nastala ‘Akustična strana sveta’“.

  DiskografijaPamti one dane (ITMM, 2001) ; Akustična strana sveta (Take It Or Leave It Records, 2020)

  Na albumu su sarađivali – Milan Kropf (vokal, prateći vokali, el. i akust. gitare, bass, 4,8,9) ; Mladen Mladenović Mlađa (bass, 1,2,3) ; Nenad Savić Neške (bass, 5,6) ; Dragan Stanković Stana (bubnjevi, 1,2,3) ; Goran Vukčević Vukče (bubnjevi, 4,5,6,8,9)

  Mada se ubraja u kantautore, akustičare, Kruševljanin, Milan Kropf, materijal na albumu “Akustična strana sveta” snimio je u formi akustično-električnog benda. Ta činjenica, naravno, ne umanjuje kvalitet njegovog muzičkog iskaza. Ovaj album kolekcija je nostalgičnih ljubavnih pjesama. Očito je da Milan ideje za tekstove svojih pjesama crpi iz životnog iskustva. Takvi tekstovi i čine da prezentovana muzika ima prijemčivost koja će zainteresovati širu publiku.

  Za izdavanje ovog albuma zaslužne su “zvijezde koje su se poklopile“. Prvo tu su pjesme neosporne kvalitete, tu je preporuka za njihovo izdavanje koju su iskazali u studiju “Košnica“, a kruna svega je spremnost osoblja iz Take It Or Leave It Records da to izdaju. Po ne znam koji puta, potvrdila se teza da za uspjeh trebaju tri stvari – sreća, sreća i sreća. Milan, očito je, bio je njen miljenik.

  Iako, bar što se tiče ovog materijala, Milan djeluje u formi benda, prevagu u njegovoj muzici daju akustični instrumenti. To je dobrodošlo u ovom svijetu koji na svakom koraku odlikuje sveopći košmar. Odluka da krene vlastitim putem, mislim da je ovim albumom našla svoje puno opravdanje. Milan, bar za sada, neće puniti velike koncertne prostore tipa Kombank arena i slične, ali će svojom muzikom čista obraza moći da stane ispred stilski raznolike publike. Kvalitet njegovih pjesama, izvođenja istih, svi će lako da prepoznaju.

  Milan Kropf – “Akustična strana sveta” – 1. Skoplje ; 2. Ritam ljubavi ; 3. Na starim slikama ; 4. Zauvek, samo to ; 5. Ovo je stvarno za suze ; 6. Kroflinova ulica ; 7. Zavela bi samoga vraga ; 8. Ne sme da te dira niko ; 9. Da sam znao ko si ti… ; 10. Život je samo jedan

  Vezani link – JOHN WAYNE – Tračak svetla (Recenzija: Dragutin Matošević)

  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009416469896 /

  YT – Milan Kropf – Akustična strana sveta (Album)

  YT – Milan Kropf – Ritam ljubavi