• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  MARIN MEŠTROVIĆ – Biografija

  MARIN MEŠTROVIĆ – Biografija

  MARIN MEŠTROVIĆ – Biografija

  Marin Mestrović rođen je u Sarajevu, 1969. godine, gdje se i školovao za programera računara. Sa nepunih 19 godina, 1988. godine, otvara vlastiti tonski studio pod imenom APOCALYPSA. Inače, tako se zvao Marinov bend iz srednjoškolskih dana. Studio je radio i tokom rata, od 1992. do 1995. godine. Poslje rata, osim novih studijskih prostorija, studio od 1997. godine, dobija novo ime – AMADEUS PRODUCTION ART CENTER. U tom periodu Marin sarđjuje sa umjetnicima kao što su – Dino Merlin, Mladen Vojičić Tifa, Kemal Monteno, Hari Mata Hari, Fuad Backović Deen, Enes Begović, Halid Bešlić, Alma Čardžić, Selma Muhedinović, Amila Glamočak, a 2001. godine radi kao producent na pjesmi HANO, autora i izvođača Nine Pršeša koja pobjeđuje na izboru za bosanskohercegovačkog predstavnika na Eorosongu 2001. godine. U svom studiju AMADEUS, producira master verziju pjesme HANO za finalno veče Eurosonga u Kopenhagenu.

  Marin Mestrović je kao producent, aranžer, kompozitor, instrumentalista, mastering inžinjer i sound designer, u proteklih 20 godina, učestvovao u stvaranju više od 150 albuma izvođača širom ex-YU prostora.

  ZNAČAJNIJI DOGAĐAJI:

  – 1996. g. Producent godine.
  – 1998. g. aranžirao i producirao pjesmsmu za sarajevski doček Pape Ivana Pavla Drugog.
  – 1999. g. album prvjenac Selme Muhedinović, koji je producirao, dobija nagradu za Debitantski album godine.
  – 1999. g. producira drugi album dance boy benda SEVEN UP koji se kao prvi BiH muzički proizvod u izdanju Croatia Recordsa plasira na hrvatsko tržište.
  – 2001. g. kao producent pjesme HANO sa Ninom Pršešom predstavlje BiH na Eurosongu u Kopenhagenu.
  – 2002. g. album “Jednom kad sve ovo…“, grupe Knockout, koji je producirao, dobija Davorina za produkciju i Davorina za Rock album godine.
  – 2003. g. album prvjenac Irine Kapetanović, koji je producirao, dobija Davorina kao Novi izvođač godine.
  – 2003. g. kao kompozitor, aranžer i producent pojavljuje se na BiH izboru za Eurosong 2003, sa pjesmom “Mač sa oštrice dvije“, u izvođenju Amile Glamočak, Pjesma ulazi u Malo finale i osvaja četvrto mjesto.
  – 2004. g. kao kompozitor, aranžer i producent pjesme “Kad ljubav nije pobjeda“, u izvođenju Ljijane Galić Lily, osvaja Grand Prix Mostarskog festivala, odnosno, prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda.
  – 2004. g. aranžira i prodcira svečanu rođendansku pjesmu, kompozitora Đele J. Jusića za jubilarni deseti Mostarski festival u izvođenju raznih izvođača, pobjednika ranijih festivala.
  – 2004. g. na Bihaćkom festivalu osvaja nagradu za najbolji aranžman za pjesmu Maje Milinković, “Zovem te“, inače, ta pjesma je dobila i drugu nagradu stručnog žirija, a Maja Milinković je dobila nagradu za najbolju interpretaciju.
  – 2004. g. na Bihaćkom festivalu, kao producent, dobija priznanje za desetogodisnji kontinuirani doprinos BiH muzičkoj sceni.
  – 2005. g. na prvom BHRT Festivalu, četiri pjesme koje je aranžirao i producirao, osvajaju prve nagrade u različitim kategorijama. Tako, Maja Milinković sa pjesmom GENIJALNO osvaja prvu nagradu stručnog žirija, Lejla Livnjak sa pjesmom NALIČJE LJUBAVI, osvaja prvu nagradu internet glasanja, duo Divlje ruže sa pjesmom NEVJERA, osvaja prvu nagradu slušatelja FM radija iz Hrvatske, a Selma Muhedinović i Kemal Monteno sa pjesmom OČI OD KIŠE, osvajaju prvu nagradu slušatelja radija iz Srbije.
  – 2006. g. na drugon BHRT Festivalu, AMADEUS PRODUCTION osvaja specijalnu nagradu za Najbolju audio produkcijsku kuću u BiH.
  – 2007. g. završava produciranje mjuzikla ZABRANJENI GRAD, autorice Ivane Dolić.
  – 2008. g. producira album 100 NA SAT, Igora Žerajića, kojeg za cijeli svije izdaje iTunes.

  Od 2008. godine, pa sve do danas, Marin Meštrović se posvećuje MIXU i MASTERINGU materijala za razne izvođače sa ex-Yu prostora, pa i šire.

  https://www.facebook.com/marin.mestrovic.3 /

  YT – Igor Žerajić & Marin Meštrović (2008.)

  YT – Dženan Jahić – Zlato skriveno (2016 – Aranžman: Marin Meštrović i Dženan Jahić)