• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  LIMUNOVO DRVO – Premijera dokumentarca u Splitu (25-11-2017)

  LIMUNOVO DRVO – Premijera dokumentarca u Splitu (25-11-2017)

  LIMUNOVO DRVO – Premijera dokumentarca u Splitu (25-11-2017)

  Splitska premijera (25-11-2017): Dokumentarac o prvom bendu Milana Mladenovića iz EKV-a u Kinoteci Zlatna vrata. Nakon projekcije slijedi razgovor s autorom Brankom Radakovićem, a diskusiju će moderirati Nikola Čelan 

  Dokumentarni film “Limunovo drvo” redatelja Branka Radakovića dvije godine je putovao po prostoru bivše Jugoslavije da bi napokon dočekao svoju premijeru pred splitskom publikom. Projekcija filma o prvom bendu kultnog frontmena grupe Ekatarina Velika, Milana Mladenovića, održat će se u subotu, 25. studenog 2017. godine, u Kinoteci Zlatna vrata.

  U 17 sati počinje glazbeni program koji će trajati pola sata u izvedbi pijanista Marina Limića uz vokalnu pratnju Elvisa Sršena Noe. Projekcija filma o bendu Limunovo drvo, o bendu koji je bio preteča Šarla akrobate, počinje u 17.30 sati i traje 70 minuta, nakon čega će uslijediti razgovor s autorom i redateljem, Brankom Radakovićem, a diskusiju će moderirati Nikola Čelan.

  Film ‘Limunovo drvo’ nije samo faktografski prikaz jednog benda, film daje širu sliku jednog vremena koje je nepovratno izgubljeno, ali je ostavilo snažan glazbeni i kulturni trag koj i traje i danas“, izjavila je organizatorica događanja Ena Kundičević iz udruge ST-POLIS.

  Film govori o kultnoj muzičkoj grupi Limunovo drvo koju su 1977. godine u Beogradu osnovali Milan Mladenović, Milan Stefanović i Dragomir Mihailović, a koja se raspala 1980. godine. Dvojica, danas živih, osnivača benda i njihovi prijatelji s kojima su surađivali, prisjećaju se tog kreativnog razdoblja. Iako nisu objavili niti jedan album, kroz svjedočenja mnogobrojnih poznatih novinara, ličnosti iz svijeta rock glazbe i umjetnosti, razotkriva se zbog čega je Limunovo drvo jedan od najvažnijih srpskih glazbenih sastava. Sve je to potkrijepljeno i unikatnim snimkama s njihova dva koncerta (iz 1978. i 1979. godine) na kojima se jasno čuje neponovljiva energija i originalni autorski pečat.

  Film “Limunovo drvoBranka Radakovića, premijerno se u Hrvatskoj prikazao prije dvije godine u Zagrebu – u prepunom KIC-u i Dokukinu. Organizatori ovog glazbeno-filmskog događaja su uvjereni da će i splitska publika s istim interesom popratiti projekciju filma “Limunovo drvo“. Sam autor nije opterećen posjećenošću, veseli ga činjenica da njegov film dvije godine nakon prikazivanja i dalje putuje. “Siguran sam da Split ima isto tako kvalitetnu publiku kao i Zagreb, tako da će posjećenost i u najgorem slučaju vjerojatno biti bar približna. I ako bude drugačije, ovaj film je uostalom i stvoren samo za odabrane. Sve preko toga je eksces na ovim prostorima“, zaključuje Branko Radaković.

  Izvor informacija – http://dalmatinskiportal.hr

  YT – Trejler za film LIMUNOVO DRVO spot 2