• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  LIFT – Prvi sprat

  LIFT – Prvi sprat

  LIFT – Prvi sprat / PGP RTS, 2018 / CD / pop, rock / Srbija

  Lift je ekipa beogradskih muzičara, studenata, koji se poznaju i druže još od djetinjstva. Rasli su uz ista interesovanja i voljeli su istu muziku. Aleksa i Luka su se prvi našli i kroz svirku su dijelili  svoja muzička iskustva. Pozvali su Jakšu i Strahinju. Tako je nastala grupa Lift. Svaki od članova zna da svira svoj instrument koji su učili od starijih majstora. Aleksa je pjevanje učio od Nevene Filipović, Jakša (basista) učio je od Dejana Škopelje-Škopija, a klavijaturista Strahinja učenik je III razreda Srednje muzičke školeJosif Marinković“, Odsjek klavir. Luka je prve bubnjarske korake savladao kao učenik Vicka Milatovića iz grupe Riblja čorba, a sada uči kod najboljeg srpskog funk bubnjara, Gorana Ljuboje Truta (ex. Rambo Amadeus, E-Play, Babe). Prvi album grupe Lift nosi etiketu PGP RTS-a.

  DiskografijaPrvi sprat (PGP RTS, 2018)

  Članovi grupe Lift su – Aleksa Vučković (vokal, gitara) ; Dimitrije Borčanin (gitara) ; Strahinja Vuković (klavijature) ; Miloš Kipić (bass) ; Luka Lisjak (bubnjevi)

  Za svaki uspjeh u životu trebaju se steći tri bitne činjenice – sreća, sreća i sreća. Članovi grupe Lift veliki su miljenici sreće. Veoma bitna stvar je da im je prvi album izdat od strane renominiranog izdavača poput PGP RTS-a, što sa sobom povlači cijeli popratni aparat – bogatu distributivnu mrežu, odlične veze sa medijskim servisima (Internet portali, TV, radio, štampa), moćan propagandni pogon… Uz sve to, tu su i poznata imena sa srbijanske muzičke scene koja su, na ovaj ili onaj način (muzikom, tekstom, aranžmanima), dala znatnog upliva u nastajanju materijala sa albuma “Prvi sprat” – Zoran Antonijević ; Luka Lisjak ; Vladan Vučković Paja ; Predrag Manov ; Dragan Ivanović ; Siniša Kokerić ; Dejan Lisjak ; Bora Veličković ; Ivan Teofilović ; Ivana Selakov, Nenad Vranjković

  Muzika ovog albuma nastajala je u vremenskom periodu od dvije godine (2016-2018), uz učešće mnogih saradnika. Sve je to ostavilo raznolikog stilskog traga. Ta stilska neujednačenost, osobito je vidljiva kod bendova koji izdaju album prvence. Članovi grupe Lift na tom tragu nisu ni prvi, a ni posljednji. Veliki broj pregleda njihovih pjesama na YouTube kanalu pokazuje da su pronašli “recept” kako se svidjeti široj publici. Za bolju ocjenu od onih koji o muzici znaju malo više, potrebno je uložiti i više truda.

  Članovi grupe Lift su još mladi. Pred njima je svijetla budućnost. Uz više truda i iskustva, uz stilski ujednačeniji budući muzički materijal… mogli bi mnogo dalje dogurati na srbijanskoj muzičkoj sceni. Poslije prvog sprata, drugi je, treći…, pa dokle se stigne.

  Lift – “Prvi sprat” – 1. Ako si volela ; 2. Kada osetiš ; 3. Beograd zove (Dam, dam) ; 4. Prestani promeni (Mogao bi da sviraš folk) ; 5. Sanjaj me ; 6. Više nisam siguran ; 7. Put ; 8. Moćna hemija

  Foto: Vuk Protić, Noizz.rs

  https://www.facebook.com/LIFTbend /

  YT – LIFT – Lift – Ako si volela

  YT – LIFT – Prestani promeni (Mogao bi da sviras folk)