• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  LEVANIA – Renascentis

  LEVANIA – Renascentis

  LEVANIA – Renascentis / (Wormholedeath) 2013. / CD / Gothic metal – ITALY

  Out of Ferrara (Italy) comes the band Levania, formed in 2007 year. With actuelle one, they have released a few Demos/EP’s and two albums. As a band, Levania comphrises in its sound a classic goth elements, taken from so called old school legacies, and that’s a platform for additional variants, borrowed from a death, and rarely black metal options.

  A powerful guitar riffs, and colorful keyboard passages defines a song forms, but a key elements in its approach stand in vivid female-male vocalizations, where angelic female voices are in constant “fight” with darkest male/growl interpretations.

  In one hand, Levania seriously work on its songs and messages, but problems of evident mannerism also exist. They also, in many realizing aspects, know to remind on well-known acts, but originality is also important part of its approach. Italians are also interesting in concert form, so, take a look on them…

  www.wormholedeath.com / www.levania.net

  Youtube – ” Midnight Of Silence”. live At Midian, Cremona (I)

  Levania (Italy)

  Levania (Italy)

  LEVANIA – Renascentis / (Wormholedeath) 2013. / CD / Gothic metal – ITALY

  Italijanska škola gothic metal je tradicionalno i godinama unazad bogata brojnim sastavima koji su, bar ako ne u internacionalnoj varijanti, na domaćem tlu poznati, a mnogi takođe i etablirani. Levania je sastav koji dolazi iz Ferrare, i postoje od 2007-e godine. Zajedno sa aktuelnim, do sada su objavili nekoliko Demo/EP izdanja, i dva albuma.

  “Renascentis” je iz 2013-e i predstavlja ih kao akt, koji je sa jedne strane duboko zaronjen u prošlost, apsorbujući u izražajnoj opciji puno toga od sastava iz tkzv. stare škole. No, ima i sasvim dovoljno u njihovom pristupu nečega, što se može smatrati modernim.

  Gitarski rifovi sa jedne strane i koloritni klavijaturni pasaži karakterišu u instrumentalnom smislu njihove songove, dok u vokalnom konstantni žensko-muški dueli boje ovde prisutne pesme. Anđeoski vokal pevačice, i muško death growlziranje su u stalnom “sukobu”, a pomenuti element značajno karakteriše sam izražajni pristup.

  U određenoj meri poseduju originalnost, ali boluju i od problema “manirizma”, jer takođe, vrlo slikovito znaju da podsete na poznate aktove, koji izvode pomenutu žanrovsku formu. Levania su intersantni u koncertnoj formi i nema sumnje da su bend koji unutar gothic metala kao pravca, nije još pokazao koliko može i ume…

  www.wormholedeath.com / www.levania.net

  Youtube – “Midnight Of Silence” – Live At Midian, Cremona (I)

  Svi zainteresovani za muzičke recenzije
  svoja oficijalna, demo, promo, live…
  izdanja u formi CD, DVD, LP, audio cassette…
  (isključivo fizičke kopije),
  poštom mogu poslati na adresu:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
  e-mail: lokbis@hotmail.com
  Download izdanja se ne recenziraju