• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  LANA JANJANIN & DINA RIZVIĆ s JAZZ ORKESTROM HRT-a – Miracles

  LANA JANJANIN & DINA RIZVIĆ s JAZZ ORKESTROM HRT-a – Miracles

  LANA JANJANIN & DINA RIZVIĆ s JAZZ ORKESTROM HRT-a – Miracles / Croatia Records, 2018 / 2xCD, dig / jazz / Hrvatska

  Najprije da upoznamo glavne protagistkinje ovog projekta – Lanu i Dinu.

  LANA JANJANIN – je 28-godišnja skladateljica, klaviristica i pjevačica. U 4. godini života pohađa glazbeni vrtić, a dvije godine kasnije upisuje klavir na Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu. Tu završava osnovni i srednjoškolski program, paralelno s pohađanjem jezične gimnazije. Interes prema jazz, soul/R&B i pop glazbi potiče ju na pisanje vlastitih pjesama. No ljubav i poštovanje prema klasičnoj glazbi vode ju u Beč gdje 2008. godine upisuje studij kompozicije na Glazbenoj akademiji Universität für Musik und darstellende Kunst, Wien (A), kao najmlađa u klasi. Lipnja 2010. godine završava prvi diplomski studij klasične kompozicije i nastavlja sa studijem medijske kompozicije kojeg 2013. godine uspješno završava te s 23 godine stiče titulu magistre. Lana piše tekstove, sklada i aranžira glazbu za svoj jazz sastav s kojim redovito nastupa na internacionalnim pozornicama, kao i za jazz orkestre kojima, po prilici, i dirigira. Također, sklada i za klasične komorne ansamble.

  DINA RIZVIĆ – glazbeni talent 25-godišnje Dine, rodom iz Labina, prepoznat je dok je još imala 5 godina, nakon čega započinje klasično glazbeno obrazovanje. Godine 2011. završava Srednju glazbenu školu u Rijeci, a već sa 16 godina potpisuje prvi izdavački ugovor s Croatia Recordsom i objavljuje svoj prvi kantautorski pop album, “Bez poraza“. U svojoj 18. godini preselila se u Boston (SAD) gdje je diplomirala na prestižnoj Glazbenoj akademiji Berklee College of Music u smjeru suvremene kompozicije i produkcije, Summa Cum Laude, a trenutno se nalazi u Londonu gdje je započela magisterij audio produkcije na University of Westminster. Snažna strast za glazbom, talent i trud, dovode ju do izuzetnih prilika za rad s renomiranim umjetnicima, dirigentima i ansamblima kao što su Boško Petrović, Josipa Lisac, Alan Bjelinski, Jazz orkestar HRT-a i mnogim drugim umjetnicima. Radi u Londonu kao skladateljica glazbe za medije (film/TV/radio), učiteljica je klavira, korepetitorica te surađuje s britanskim bendom Hank, kao i američkim bendom Skybridge, s kojima je nedavno nastupila u Hrvatskoj i Japanu.

  Miracles” je prvi zajednički (2xCD) album ove dvije iznimno talentirane muzičarke – Lane Janjanin i Dine Rizvić – koje ponaosob potpisuju muziku, tekstove i aranžmane za svoje pjesme, a cijelu njihovu priču obogatio je Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (dirigent – maestro Andreas Marinello).

  DiskografijaMiracles (Croatia Records, 2018)

  Album snimili – Lana Janjanin (klavir, vokal) ; Dina Rizvić (klavir, vokal) ; Jazz orkestar HRT-a (instrumentalna pratnja)

  Dvije iznimno talentirane muzičarke, Lana Janjanin i Dina Rizvić, snimile su prvi zajednički studijski album, a snimile su ga s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije. “Sreću ne treba čekati u životu i ako se sami potrudimo te vidimo malo dalje od svojih očiju, možemo sami sebi stvoriti sreću i napraviti čudo“, rekla je Dina Rizvić. Udruživši snage, one su zaista stvorile “čudo“. Prve su žene, na nivou cijele regije, koje su komponovale, aranžirale, odsvirale, otpjevale i snimile svoj opus uz jazz orkestar.

  Autorske pjesme i jedne i druge umjetnice podijeljene su na dva nosača zvuka koje krasi zajednička pjesma, “Miracles“, po kojoj je i imenovano njihovo izdanje. Osim autorskih pjesama, treba istaknuti i nekoliko obrada u jazz izdanju. Lana je obradila hitove Frank Sinatre, “I’m A Fool to Want You” i Arsena Dedića / Nikice Kalogjere, “Izmijenila si se, Ana” (feat. Matija Dedić), a Dina je obradila pjesme – Cole Portera, “Night & Day“, Đorđa Balaševića, “Odlazi cirkus“. Zajednički su izvele pjesmu “Miracles” čime su napravile uspješnu poveznicu između ova dva zasebna izdanja. Muzički producent ovog izdanja je cijenjeni hrvatski jazz muzičar – Igor Geržina.

  Iako sam po vokaciji stari rocker koji se sve više i više okreće ka jazzu, ovakvo diskografsko izdanje sam dugo čekao… konačno… i dočekao. Ovdje je sve vrhunski – kako pjesme, kako izvedbe, tako i aranžmani, produkcija… Iako se radi o dvije zasebne jedinice (CD-a), nemam namjeru ocjenjivati koja cjelimna je “bolja“. Muzika nikada nije bila atletska disciplina, pa da se upoređuju brži, viši, dalji… Muzika je prije svega, skup emocija iskazanih pjesmom. Tu istinsku vrijednost jasno sam prepoznao i osjetio slušajući Lanu i Dinu, uz vrhunske instrumentaliste Jazz orkestra HRT-a.

  Izdavačka kuća, Croatia Records, učinila je pravi (poslovni i kulturni) potez izdajući ovo djelo. Ono je bezvremeno i uvijek će ostati “green“. Obzirom da u hrvatskom javnom medijskom prostoru nema mjesta za takozvane “cajke“, nadam se da će muzički urednici dati šansu i materijalu sa ova dva CD-a da dođe do njihovih slušatelja. Sve oni koji znaju prepoznati kvalitetu, neće mnogo dvojiti. Objeručke će prihvatiti i zavoljeti ovo što nam donose Lana i Dina uz Jazz orkestar HRT-a.

  Lana Janjanin & Dina Rizvić s Jazz orkestrom HRT-a – “Miracles” –

  CD 1 – 1. Fed Up (Lana Janjanin, Jazz orkestar HRT-a) ; 2. Illusion (Lana Janjanin, Jazz orkestar HRT-a) ; 3. Capitalism (Lana Janjanin, Jazz orkestar HRT-a) ; 4. I’m A Fool To Want You (Lana Janjanin, Jazz orkestar HRT-a) ; 5. Talking ’bout The Weather (Lana Janjanin, Jazz orkestar HRT-a) ; 6. Izmijenila si se, Ana (Lana Janjanin feat. Matija Dedić, Jazz orkestar HRT-a) ; 7. What A Thing (Lana Janjanin, Jazz orkestar HRT-a)

  CD 2 – 1. Slutnja (Dina Rizvić, Jazz orkestar HRT-a) ; 2. Night & Day (Dina Rizvić, Jazz orkestar HRT-a) ; 3. Odlazi cirkus (Dina Rizvić, Jazz orkestar HRT-a) ; 4. Za tebe (Dina Rizvić, Jazz orkestar HRT-a) ; 5. Miracles (Dina Rizvić feat. Lana Janjanin, Jazz orkestar HRT-a)

  https://www.facebook.com/LanaJanjanin / https://www.facebook.com/dinarizvic.official /

  YT – DINA RIZVIĆ feat. LANA JANJANIN & JAZZ ORKESTAR HRT-a – Miracles

  YT – HRT Big Band & Lana Janjanin – Talking ’bout the Weather

  YT – HRT Big Band & Lana Janjanin – Illusion

  YT – Dina Rizvić & Lana Janjanin – Miracles