• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  LAČNI FRANZ – Nastup u Tuzli

  LAČNI FRANZ – Nastup u Tuzli

  LAČNI FRANZ – Nastup u Tuzli

  U četvrtak, 16. aprila 2015. godine grupa Lačni Franz, predvođena Zoranom Predinom,  nastupiti će u Klubu “Palma” u Tuzli. Sa svojim vazda zelenim tekstovima i mladalačkom energijom, ponovo spajaju različite generacije srodnih duša. Mladost nije boja kose, već stanje duha. Originalnost i hrabrost su uvjek u modi.

  Grupa Lačni Franz priprema novi album i seriju koncerata po klubovima i festivalima cijele regije. Poslije serije koncerata u Sloveniji, u Hrvatskoj i u Srbiji, veselimo se koncertima u BIH – Tuzla, Sarajevo, Mostar, dolazimo!

  Lačni Franz i BIH imaju posebnu ljubavnu vezu još iz osamdesetih godina, zbog prijateljstva sa Akademijom scenskih umjetnosti u Sarajevu, s Purivatrom i Mujketom, sa Top listom nadrealista, zbog suradnje sa Indexima, Dugmetom, s grupom Kongres i kasnije, poslije njihove tragične nesreće u Mostaru, s Crvenom jabukom, pa s Vajtom, pokojnim Kemicom, a danas sa Dubiozom i Emirom Bukovicom.

  Današnju postavu grupe Lačni Franz čine: Zoran Predin – vokal / Anej Kočevar – bass / Luka Čadež – bubnjevi / Boštjan Artiček – klavijature / Klemen Lombar – gitara.

  Lačni Franz uzima zalet novim snimkom, koji su sačuvali za standarde vlastite istorije. “Jebiveter Junior” energična je balada, koja na osebujan crnohumorni način pjeva o uvijek popularnom konformizmu. Svako vrijeme ima svoje barbikaste Špranjice i naduvane Jebivjetre, svoje lažne lavice i zločeste zmije.

  YouTube – Lačni Franz – Jebiveter Junior