• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  KRISTALI – Dolina ljubavi (Reizdanje)

  KRISTALI – Dolina ljubavi (Reizdanje)

  KRISTALI – Dolina ljubavi (Reizdanje) / Metropolis Music, 2017 / CD, digital / pop rock / Srbija

  Kristali su srpski pop rock bend iz Beograda. Osnovali su ga Dejan Gvozden (basista i pjevač) i Željko Markuš (gitarista), 1993. godine. Na pitanje, zašto su za ime benda izabrali baš naziv Kristali, Gvozden odgovara – “Sve treba da bude jasno, nezamagljeno kao kristal koji je sa jedne strane providan, a sa druge oštar i stabilan“.

  Prva njihova pjesma koja ih je i proslavila je “Dva metra“, za koju je video spot uradio Milutin Petrović. Ubrzo im se pridružuju novi basista Milan Popović i trombonista Nenad Potije (član Del Arno Banda).

  Debitantski album objavili su na audio kaseti, 1994. godine, pod nazivom “Kristali“. Na albumu su gostovali – Nemanja Kojić (trombon), Borivoje Bojac (saksofon), Vladimir Lešić (udaraljke) i Đorđe Vasović (klavijature). Album, zasnovan na jednostavnom, pomalo zaboravljenom pop zvuku, donjeo je i prve hitove – “Dva metra“, “O, kako si lepa“, “Znam” i druge.

  Tri godine kasnije, 1997. godine, za Metropolis Records, objavljuju drugi album i nazivaju ga “Dolina ljubavi“. Kristali su godinu dana kasnije napravili muziku za pozorišnu predstavu “Furka“, koja je premijerno prikazana u pozorištu “Boško Buha“.

  Kristali su kasnije objavili još dva studijska, “Sve što dolazi” i “Samo bluz“, kao i jedan “lajv” album.

  Drugi studijski album, “Dolina ljubavi“, objavili su aprila 1997. godine za Metropolis Records. Album je objavljen na audio kaseti i CD-u, a snimljen je u Studiju “O”. Igor Borojević je bio producent ovog izdanja, a kao gosti se pojavljuju basista Aleksandar Balać (Block Out), saksofonista Aleksandar Tomić, dok je Rambo Amadeus svirao akustičnu gitaru u pjesmi “Sad se svega sećam“. I u novim pjesmama, od kojih su najviše pažnje privukle “Sad se svega sećam“, “Novi dan” i “Talasi“, ostali su dosljedni pop zvuku sa prethodnog albuma. Sve tri pjesme su pratili i atraktivni spotovi. Naročito se izdvojio spot za pjesmu “Talasi” koji je u režiji Olega Novkovića snimljen pod vodom u bazenu Stadiona Tašmajdan.

  Jubilej, “20 godina Doline ljubavi“, Kristali su, u saradnji sa Metropolis Music, obilježili 12. decembra 2017. godine njegovim reizdanjem na disku, kao i velikim koncertom u Domu omladine, Beograd, održanim 15. decembra 2017. godine.

  DiskografijaKristali (Cass, L.V.O. Records, 1994) ; Dolina ljubavi (Metropolis Records, 1997) ; Sve što dolazi (PGP RTS, 2001) ; Live@Studio6 (PGP RTS, 2004) ; Samo bluz (PGP RTS, 2013) ; Dolina ljubavi (Reizdanje) (Metropolis Music, 2017)

  Članovi sastava Kristali su – Dejan Gvozden (vokal, gitara) ; Bojan Marjanović (gitara) ; Marko Orlović (bass) ; Jovan Petrović (bubnjevi)

  Kristali – “Dolina ljubavi” – 1. Talasi ; 2. Ona greši ; 3. Sad se svega sećam ; 4. Ti si sa drugoga sveta ; 5. Hajde, hajde ; 6. Nestvarno ; 7. Drugovi ; 8. Više mi nije važno ; 9. Kada prođeš ; 10. Ljubav prolazi ; 11. Dolina ljubavi ; 12. Novi dan

  Vezani link – KRISTALI – Aktivnosti

  https://www.facebook.com/kristalibg / https://www.metropolismusic.rs

  YT – Kristali – Sad se svega sećam (Dom omladine, Beograda, 15.12.2017.)

  YT – Kristali – Talasi / Znam (Dom omladine Beograda, 17.10.2014.)