• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  KREATIVNI NERED – Predstavljanje

  KREATIVNI NERED – Predstavljanje

  KREATIVNI NERED – Predstavljanje

  Južnobanatska muzička nepogoda, Kreativni nered, nastala je, sada već davne, 2006. godine u Starčevu (mjesto kraj Pančeva, Srbija) kao nusproizvod Kreativno kulturnog kluba koji kroz književne večeri, edukativne tribine, rock koncerte i drugo za cilj imao kulturnu edukaciju mladih.

  Starčevo, pored kulture iz perioda neolita, poseduje i rock kulturu, a za to je dokaz 2008. godina kada je u ovom naseljenom banatskom mjestu proslavljeno 40 godina rock and rolla. Kreativni nered nastupio je uz bend Sirovo meso – prvi rock bend koji je nastao u Starčevu, još davne 1968. godine. Bio im je to prvi nastup nakon stanke od 40 godina. Od prošle i pretprošle godine, nažalost, preminuli su neki od članova grupe Sirovo meso, ali svi oni koji prežive, za 3 godine, opet će zasvirati kada Kreativni nered organizuje manifestaciju – obilježavanje pola vijeka rock and rolla u Starčevu. Originalni postavu grupe Sirovo meso, iz 1968. godine, činili su – Nikola Poljak – gitara, bass gitara ; Bogut Maurić – bubnjevi ; Slobodan Tomić – vokal i Franja Vlašić – gitara. Kasnije je došlo do manjih izmjena u grupi. O svemu iz tog perioda opširnije piše u publikaciji “Rockeri iz Neolita” – koja je objavljena povodom 40 godina r’n’r-a u Starčevu.

  Kreativni nered sebe vidi u muzičkom pravcu punk kulture sa prostora bivše Jugoslavije iz perioda osamdesetih godina. Najveći uticaj na njegov rad imali su Psihomodo pop, Partibrejkers, Pankrti, a kasnije, početkom nesretnih devedesetih godina, Let3, Fakof bolan, Đukele, Goblini…

  Kreativni nered, Starčevo, Srbija

  Kreativni nered, Starčevo, Srbija

  Bavimo se autorskim radom, ali na nastupima, takođe, sviramo pesme poznatih autora, onako kako ih mi doživljavamo. Autorski material je uglavnom sarkastično komičnog karaktera (ukoliko se može doživeti komično, u zavisnosti od subjekta), ali sigurno je to da Kreativni nered neće biti firma u stečaju pošto smo ušli u program za razvoj malih i srednje razvijenih preduzeća. Fabula je čvrsto utemeljena za nekoliko godina unapred“, rekao je Goran Milošević.

  Goran Milošević nastavlja: “Šalu na stranu, naš moto je potpuno isti kao moto svakog pasioniranog ljubitelja dvotočkaša, što veća kilometraža, živi nastupi na kojima se najbolje oseti energija izvođača i publike. Druženje, upoznavanje sa kulturama. Na kraju se često sve svede na to da nemamo nikakvu materijalnu dobit, živimo u okruženju u kom ni mnogo poznatija imena od nas ne mogu živeti od muzike. Sve to nije razlog da mi prestanemo da sviramo melodični punk rock sa primesama duvačke sekcije, bez obzira na godine u kojima živimo. Okruženje, sa naše tačke gledišta, još neko vreme sigurno će ostati tematika koju ćemo prepevati“.

  Članovi grupe Kreativni nered su – Predrag Knezić – bubnjevi ; Bojan Hasanović – bass ; Goran Milošević – gitara, prateći vokal ; Dušan Arsić – vokal ; Mirko Trubarac – trumpet ; Goran Stamenković – saksofon, gajde.

  Kreativni nered su 2011. godine izdali mini album, u samoizdanju, na kome su se našle 3 demo pjesme i tri pjesme sa nastupa uživo u Zaječaru. Prošle jeseni (2014. godine) snimljene su 2 kompozicije u “Head room” studiju u Bačkom Petrovcu. Sprema se autorski materijal za dalja snimanja, a nakon premijerne predstave amaterskog pozorišta Doma kulture u Starčevu, koja će se odigrati krajem februara 2015. godine, ista scenografija će biti iskorištena i za snimanje prvog spota grupe Kreativni nered u HD formatu, za pjesmu “Dete bede”.

  YouTube – Kreativni nered – Dete bede

  YouTube – Kreativni nered – Mali paradajz