• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  KOLJA I GROBOVLASNICI – Trijumfalno i emotivno

  KOLJA I GROBOVLASNICI – Trijumfalno i emotivno

  KOLJA I GROBOVLASNICI – Trijumfalno i emotivno

  Dom Sindikata, Beograd, subota, 21.03.2015. godine

  Glumac, muzičar, humanista i umetnik u svakom smislu reči, Nikola Pejaković – Kolja, sa svojim bendom, nazvanim Grobovlasnici, održao je za sve prisutne, nezaboravan koncert, o kojem će se još dugo pričati u ovdašnjoj javnosti. Koljina povremena, ali vrlo intrigrantna i za analitičare “zahvalna” diskografija, pokazala je raskoš autorskog talenta koji je bio prepoznat od strane nevelikog broja “posvećenih”, ali čija potvrda zbog burnog i zdravstvenim problemima “popločanog” životnog puta ovog artista, nije uspela bar do sada da se adekvatno promoviše i predstavi.

  O Koljinim performansima, glumačkim kvalitetima, muzičkom talentu, upoznata je javnost, a na samom večerašnjem nastupu, u publici je bio ne mali broj etabliranih ličnosti iz javnog i kulturnog života, koji je došao da podrži Kolju, kao i da čuje kako njegov bend zvuči “uživo”. Pored poznatih faca, koje u ovom slučaju nisu predstavljale tek puki vizuelni dekor, isto tako veliki broj mlađe publike bio je tu, maksimalno učestvujući u izvedenim songovima i materijalu kojeg su muzičari sa bine isporučivali.

  Grobovlasnici su sastavljeni od ovdašnjih iskusnih profesionalaca, gde “prednjače” klavijaturista Ivan Aleksijević – Pančevac, i nezaobilazno producentsko ime – Voja Aralica, koji je u bendu imao ulogu solo gitariste. Upravo njegovi i Koljini gitarski spontani dueli bojili su songove koje je publika itekako dobro poznavala. Šest izuzetnih muzičara na bini, sjajan sound, emotivna atmosfera koju je glavni akter isporučivao sa bine prema zadovoljnom auditorijumu, karakterisali su ovo dvočasovno druženje.

  Kolja i Grobovlasnici su tako distribuirali neko svoje viđenje blakanskog bluesa i balkanskog soula, ali onog koji nema nikakve veze, sa nazovimo to ethno, folk ili sličnim varijantama. Bio je ovo koncert koji je bio potreban i autoru, ali i publici. Retko viđena simbioza emocije i pozitivne energije na jednom mestu, i nastup kakav se retko viđa poslednjih godina.

  YouTube – Kolja i Grobovlasnici – Moram biti jak

  Autor priloga:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija