• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  KLAPA SVETI FLORIJAN I DADO TOPIĆ – Valcer za kraj

  KLAPA SVETI FLORIJAN I DADO TOPIĆ – Valcer za kraj

  KLAPA SVETI FLORIJAN I DADO TOPIĆ – Valcer za kraj

  Klapa Sveti Florijan iz Žrnovnice prošle je (2014.) godine objavila čak četiri video spota (“Otiša je ćaća ća”, “Bila si mi sve”, “Ladna posteja” i “Izgorit ću”), a početak nove, 2015., obilježit će njihov duet s Dadom Topićem u pjesmi “Valcer za kraj”. Nova pjesma prethodi objavljivanju drugog studijskog albuma klape koji je predviđen za 2015. godinu. Tekst za duet klape i Dade Topića potpisuje Joško Markov, a glazbu profesor Jasminko Šetka.

  Do suradnje je došlo spontano, mi smo svi prvenstveno prijatelji. Dado je u pjesmi prepoznao stari izričaj, odnosno svojevrstan retro stil koji mu se svidio. Nijedna moja pjesma nije izmišljena, sve su stvarne i životne, takva je i ova. Svatko će ‘Valcer za kraj’ doživjeti na svoj način, no nijedan neće biti pogrešan, zato i je pjesma posebna. Ja sam zadovoljan, nadam se da će se svidjeti i drugima!“, rekao je dobroćudni tekstopisac Joško Markov koji je priznao da je ova pjesma dugo čekala svoje vokale, a Florijanovci i Dado su se pokazali kao odlična kombinacija.

  Dado Topić je oduševljen klapom koja ga je već pri prvom razgovoru osvojila svojim entuzijazmom i vjerom u klapsku pjesmu.

  Dobro je kada mladi ljudi znaju i vole čuvati našu glazbenu baštinu. To poštujem i želim im puno uspjeha. Pjesma je lijepa, moje prvo iskustvo u ritmu valcera, jako lijepe riječi, romantična, ljubavna, predivne metafore i sličice iz života u kojima se svi lako prepoznajemo“, iskreno će

  Kao klapski solist, u novoj pjesmi prvi put s pojavljuje talentirani Zdeslav Kožul, inače voditelj nekoliko zborova, te suradnik splitske klape Cambi.

  Raduje me da sam baš u ovoj pjesmi solistički debitirao u klapi Sveti Florijan jer sam se ‘zaljubio’ u nju čim sam je čuo još početkom 2014. godine. Posebno bih pohvalio autora glazbe Jasminka Šetku koji je u ovu pjesmu prilikom studijskog snimanja u studiju u Žrnovnici utkao mnogo ljubavi i rada. I klapa i ja smo mu jako zahvalni zbog toga. Također bih spomenuo kvalitetan glazbeni aranžman kojega je u sarajevskom studiju radio poznati gitarist Muris Varajić“, rekao nam je Zdeslav Kožul, koji u klapi inače pjeva dionicu basa.

  Spot je snimljen na izvoru rijeke Žrnovnice, a snimio ga je Marin Čoko koji je s klapom surađivao i na posljednja tri spota.

  Spomenimo da klapa Sveti Florijan za ljeto najavljuje nove pjesme i projekte, među kojima svakako valja istaknuti pomalo iznenađujući duet s Tajči!

  CroRec logo

  YouTube – Klapa Sveti Florijan feat. Dado Topić – Valcer za kraj (Official Video 2015.)