• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  KEPA & FREE SPIRITS – Zaveštanje

  KEPA & FREE SPIRITS – Zaveštanje

  KEPA & FREE SPIRITS – Zaveštanje / PGP RTS, 2017 / CD / rock / Srbija

  Slobodan Stojanović Kepa rođen je 1950. godine, u Kraljevu. Živi i radi u Kragujevcu. Bio je jedan od osnivača, kao i bubnjar, grupe Smak. Krajem 2015. godine, zajedno sa gitaristom, Mihael Fafa Stojanović, osniva grupu Kepa & Free Spirits. Prvi nastup imaju januara 2016. godine u Kraljevu, a potom sviraju u mnogim regionalnim klubovima, kao i na festivalima.

  DiskografijaZaveštanje (CD, PGP RTS, 2017) ; Kepa & Free Spirits – Legacy – Live (CDr, Promo, Not On Label, 2017)

  Kepa & Free Spirits su – Ana Popović (vokal) ; Mihael Fafa Stojanović (gitara) ; Jovan Zmaj Jovanović (bass gitara) ; Slobodan Kepa Stojanović (bubnjevi)

  Kao gosti, pojavljuju seGudački quartet Smile (8) ; Maja Milanović (prva violina) ; Suzana Vlatković (viola) ; Vanja Marković (druga violina) ; Dejan Ivanović (violončelo) ; Aleksandar Jovanović (klavijature, 6)

  Kepa & Free Spirits nam donose muzičko nasljeđe grupe Smak. Pjesme koje ovaj novi sastav svira hitovi su legendarnog benda Smak, ali su predstavljene u novom ruhu. “Danas publika emotivno reaguje na ove pesme. Svi se iznenade kada ih čuju. Ove pesme su dobile novo ruho i, verujte, ja ne bih svirao u ovim godinama, ali kada je u pitanju ovaj sastav, ja jedva čekam da se popnem na binu”, ističe Kepa. Objašnjava da za njega “…ove pjesme predstavljaju ličnu uspomenu na plamen Smaka, koji i dalje gori, te dodaje da je priča starog benda ostala nedovršena, kao i da na tome radi njegov novi sastav. Kroz rad na pesmama Smaka nazire se put u kom će pravcu ići autorski rad benda Free Spirits,” objašnjava Kepa. Gitarista benda Free Spirits, Mihael Stojanović Fafa, odrastao je uz muziku grupe Smak te da je od 1996. godine bio tehničar legendarnom gitaristi, Radomiru Mihailoviću Točku. Vokal na albumu “Zaveštanje” je Ana Popović – mlada pjevačica iz Kragujevca.

  Velike hitove grupe Smak, Kepa & Free Spirits donijeli su na svoj, unikatan, način. Sve te pjesme dobile su novo ruho, umjetničku nadgradnju. Tome su najvećeg doprinosa dali novi aranžmani poznatih pjesama, a potpisuju ih Ana Popović, Mihael Fafa Stojanović, Jovan Jovanović, Slobodan Stojanović Kepa i Dragoslav Tanasković Trnda. Naravno, za ukupan utisak, koji je apsolutno pozitivan, tu treba spomenuti i Kepa & Free Spirits. Radi se o kombinaciji studijskih i koncertnih (live) snimaka. Kada se gleda kvaliteta izvođenja – razlike nema.

  Glas Ane Popović dao je posebnost ovim izvedbama. Ana je vrhunska vokalistkinja. Svaki od instrumentalista, dao je, sa svoje strane, maksimalnog doprinosa da zavještanje (ostavština, baština…) rada grupe Smak bude dostojno predstavljeno, kao što je to ta grupa stvorila i svima nama ostavila za nezaborav. “Odgovornost prema ovim pesmama uvek postoji. Suština kompozicije ne sme da bude taknuta, a pesma može da ode u 300 različitih pravaca. Mi smo završili priču sa zaveštanjem Smaka. Svakako da imamo mnogo i svojih pesama, ali ova priča mora da se završi. Nakon ovoga pravićemo naše autorske pesme i to će biti kruna našeg rada“, obećali su iz grupe Kepa & Free Spirit. Držimo ih za riječ.

  Kepa & Free Spirits – “Zaveštanje” – 1. I to je za ljude ; 2. Daire ; 3. Ogledalo ; 4. Kad spavaš sam ; 5. Cigansko srce ; 6. Plava pesma ; 7. Južni voz ; 8. Ljudi nije fer (live) ; 9. Šumadijski bluz (live) ; 10. Nevidljive terazije (live) ; 11. Slikar sa Pikadilija (live) ; 12. Kornjačina koža (live) ; 13. Satelit (live) ; 14. Drum solo (live) ; 15. Crna dama (live) ; 16. Tendži Tandži (live)

  https://www.facebook.com/KepaFreeSpirits /

  YT – KEPA & FREE SPIRITS – Zaveštanje (2017)

      
  Recenzija:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com