• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  JANI MODER’S BRAIN BLENDER – Abacus

  JANI MODER’S BRAIN BLENDER – Abacus

  JANI MODER’S BRAIN BLENDER – Abacus / (RTV Slovenia) 2014. / CD / Fusion, modern jazz – SLOVENIA

  Gitarista Jani Moder u jazz krugovima Slovenije, ali takođe i u internacionalnim relacijama, ima respektabilan status. Ovaj Berklee učenik na skoro 40 albuma se pojavljuje kao gitarista i njegov studijski rad je respektabilan. Tkzv. solo diskografija kreće 2008-e godine albumom “Momentum”, da bi se nastavila izdanjem iz 2012-e, “Sky High Low Down”.

  Jani M - CD“Abacus” je njegovo još uvek aktuelno ostvarenje, realizovano tokom 2014-e za nacionalnog izdavača, “RTV Slovenia”. Jani Moder’s Brain Blender band realizovao je materijal u formi kvarteta, no vredi istaći podršku i drugih etabliranih instrumentalista koji su participirali na snimcima sa albuma.

  “Abacus” je izdanje na kojem se našlo 10 instrumentalnih numera, urađenih u maniru classic fusiona, sa dodacima ambiental i drugih modern jazz elemenata / tendencija. Vrlo lirična i specifična atmosfera obiluje ponuđenim materijalom, koji je u producentskom i aranžmanskom smislu postavljen kao koherentna celina. Vrhunsko izvođačko umeće, i da ponovim još jednom, vrlo prijatna atmosfera samih songova, karakterišu muziciranje gospodina Modera i ekipe saradnika.

  Neko od jazz čistunaca bi mogao reći da je ovo sve već “viđeno” i odsvirano puno puta, godinama unazad, no Jani Moder je vešto uspeo da se izvuče iz “kandži” manirizma, ili kopiranja već čutog. “Abacus” je izdanje zrelog muzičara, sa jasnim autorskim dignitetom…

  www.facebook.com/janimodermusic / www.zkprodaja.si

  YouTube – Jani Moder’s Brain Blender – Muhina (J. Moder)

  YouTube – Jani Moder’s Brain Blender – Live @ 55. Jazz Festival, Križanke, Ljubljana

  Želite recenziju? Oficijalna, demo, promo, live… (CD, DVD, LP, audio cassette…) izdanja (isključivo fizičke kopije – download izdanja ne recenziram), pošaljite na:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija