• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  JACQUES HOUDEK – Najbolji je hrvatski vokal mlade generacije

  JACQUES HOUDEK – Najbolji je hrvatski vokal mlade generacije

  JACQUES HOUDEK – Najbolji je hrvatski vokal mlade generacije

  Jacques Houdek je rođen 14.04.1981. godine u Zagrebu. Završio je osnovnu glazbenu školu odjel glasovir, a u srednjoj je 4 godine u klasi prof. Viktorije Badrov učio solo pjevanje. Osim na hrvatskom, pjeva na engleskom, talijanskom, španjolskom, francuskom i njemačkom jeziku. Iako mu je pop glazba primarna, jednako sjajno se snalazi u soul, gospel, jazz, blues i swing glazbi.

  Glazbom se profesionalno bavi od 2000. godine, kada je počeo nastupati u zagrebačkom Klubu Sax. Klupski koncerti četvrtkom u Saxu potrajali su čak 8 sezona, tijekom kojih je Jacques uspješno gradio i svoju solo karijeru – ispočetka je snimao prateće vokale iskusnijim kolegama, a s vremenom ostvarivao sve veće vlastite uspjehe.

  2001. godine upisuje solo pjevanje na najprestižnijem američkom glazbenom sveučilištu – “Berklee College Of Music”. Pjevanje usavršava na Berklee seminarima u Francuskoj, Grčkoj i Italiji, gdje je pjevanje učio kod prof. Donne McElroy – nominirane za Grammy.

  2002. godine izlazi mu prvi single, pjesma “Čarolija” s kojom se predstavio na Dori. Tamo ga je zamijetio maestro Zdravko Šljivac i ponudio mu suradnju. Već sljedećeg mjeseca Jacques potpisuje ekskluzivni izdavački ugovor s Croatiom Records, s kojom još uvijek uspješno surađuje.

  Objavio je četiri studijska albuma: “Čarolija” 2004. ; “Živim za to” 2006. ; “Crno i bijelo” 2008. i “Ljepote takve nij” 2014. Snimio je i dva albuma za djecu: “Kad si sretan” 2005. i “Idemo u zoološki vrt” 2008. Ima i dva CD – DVD izdanja snimana uživo: “Live In Gavella” 2007. i “Live In Sax” 2008. te jednu kompilaciju – “Za posebne trenutke” 2008. i božićni album – “Najveći božićni hitovi” u suradnji s zborom Zvijezdice i Zagrebačkim solistima.

  Visokim tiražama njegovih izdanja svjedoči čak pet srebrnih ploča te po jedna zlatna, platinasta i dijamantna.

  Dobitnik je mnogih glazbenih nagrada, a nagradom Porin nagrađen je četiri puta; 2004. (Najbolji novi izvođač) ; 2008. (Najbolja muška vokalna izvedba) ; 2009. (Najbolji album za djecu ; 2010. (Najbolji božićni album – suradnja s Zagrebačkim Solistima i Zvjezdicama). Dobitnik je nagrada i na mnogim glazbenim festivalima.

  CroRec logo

  Jacques Houdek je soul / R&B / pop / swing pjevač i snima za zagrebački Croatia Records.

  www.jacqueshoudek.com / www.facebook.com/jacques.houdek

  YouTube – Jacques Houdek – Ne vrijedi plakati (Official Video)