• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  INSANE INSAN – Insanax

  INSANE INSAN – Insanax

  INSANE INSAN – Insanax / Future House Music, 2019 / Digital / fusion – Turkish psychedelics, German new wave to hip hop i French cinematic music / Bosna i Hercegovina

  Insane Insan je internacionalni muzički projekat / bend koji okuplja muzičare iz Turske, Francuske, Njemačke i Bosne i Hercegovine. Sve je inicirano u Sarajevu gdje je i snimljen debut album ovog benda. Album, “Insanax“, sastoji se od 11 pjesama koje potpisuji članovi benda Insane Insan, a producent je Enes Zlatar Bure.

  Što se događa kada se u srcu Europe (Sarajevo, BiH) sretne pet istomišljenika, koji dugi niz desetljeća rade kao muzičari, pisci, kompozitori i izvođači, a različitih su kulturnih, jezičnih i muzičkih orijentacija? Mogu udružite svoje snage i umijeća kako bi zajedno počeli stvarati muziku. Bendu su dali ime Insane Insan i u periodu od nekih 4 mjeseca cijeli album sa 11 pjesama snimili na pet različitih jezika.

  Presudnu ulogu u nastajanju ovog benda imali su dvojica članova – Tayfun, Nijemac-Turčin i Thomas, Francuz – svojom odlukom da žive i rade u Sarajevu. Odgovaralo im je prepuštanje alternativnom, dinamičnom i nesnosnom rahat (lakom) načinu života i životnog tempu u Bosni i Hercegovini. Tu su, srećom, naišli na muzičke istomišljenike (Enes Zlatar Bure, Dušan Vranić Duco i Dragan Rokvić Rokva) što je bilo dovoljno za nastanak benda Insane Insan.

  Diskografija – Insanax (Future House Music, 2019)

  Insane Insan su: Tayfun Kesgin (vocals) ; Thomas Crauck (vocals, guitar) ; Dutso (synths, backing vocals) ; Enes Zlatar Bure (synths, vocals) , Dragan Rokvić Rokva (bass guitar, u-bass) ; Amar Češljar (drums, vocals) ; Hamdija Salihbegović (guitar solo, as special guest) – a pominju se iNina Gerin ; Dušan Vranić Duco ; Mladen Tvrtković

  Sarajevo je oduvijek bilo mjesto iz kojeg je nastajala specifična i originalna muzika. Sjetimo se produkata Sarajevske pop-rock škole, pa New primitives pokreta i tako dalje, i tako dalje.

  Insane Insan – projekat i bend – nova je sarajevska “novotarija“, koja zaokuplja pažnju bosansko-hercegovačke muzičke javnosti, pa i mnogo šire (dalje). Sinergijom muzičara iz raznim miljea, nastao je originalan konglomerat / miks – New Wave, Soul, Reggae, Hip Hop, Electro i Pop muzike… Tu muziku je teško opisati jednom rječju, a da je dobra, dobra je, to je neosporno.

  Insane Insan pjevaju većinom na turskom, njemačkom i francuskom jeziku, a svojim pjesmama nastoje dati lakoću i laissez-faire (dopustiti da se stvari ili događaju odvijaju sami od sebe bez ikakvih vanjskih pritisaka) stav koji donosi radost, lijepu melodiju, malo humora i smijeha kod slušatelja. U toj nakani su sasvim i uspjeli. Za ovaj album se sa punim pravom može reći – svjetsko, a naše.

  Insane Insan – “Insanax” – 1. Rahat ; 2. Insane Insan ; 3. Married Man ; 4. Hep O Ayni His ; 5. Fransiz Kalma (Turkiye Fransa) ; 6. Komshu ; 7. Satansbraten ; 8. Alles war so klar ; 9. Is That All ; 10. Ich weiß ; 11. Inconditionnel

  Vezani link – AMAR ČEŠLJAR – Predstavljanje (Kompajlirao: Dragutin Matošević)

  https://store.cdbaby.com/cd/insaneinsan / https://www.facebook.com/InsaneInsanlook / https://www.futurehousemusic.net /

  YT – INSANE INSAN – Rahat

  YT – INSANE INSAN – Insane Insan